Velkommen, nye medlem!

Her er det plass til flere! (Foto: Kirkerådet)

Her er det plass til flere! (Foto: Kirkerådet)

Hvordan skal vi best ta vare på de nye medlemmene i kirken vår? Hvordan ønsker vi dem velkommen – medlemmene som ikke blir båret inn i dåpskjole, men kommer selv på to bein etter å ha tastet seg til medlemskap på pc’en?

I forbindelse med den nye elektroniske utmeldingsløsningen, har mange forlatt Den norske kirke. Men rekordmange har også meldt seg inn, etter måneder eller år utenfor kirken. Bare i løpet av de to siste ukene i august, meldte 1272 seg inn i Den norske kirke, og til sammen i år har 2035 blitt medlemmer.  Alle bispedømmer har fått titalls til hundretalls nye medlemmer; flest i Oslo med 302 nye og færrest i Sør-Hålogaland med 36. Oversikt over dette finner du i lenka her.

For en mulighet!
Men hva skal menigheten gjøre for å møte det enkelte medlem på en god måte? Kirkerådets kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig har noen forslag.
– Dette er en gylden anledning til å ønske nye medlemmer velkommen inn i det lokale fellesskapet! Menigheten bør kjenne sin besøkelsestid og ta direkte kontakt med det nye medlemmet gjennom å sende et brev der man forteller hva som skjer i den lokale kirken. Legg ved program med de ulike tilbudene gjennom uka, og for de forskjellige aldersgruppene. Og selvfølgelig må vi være frimodige og invitere til gudstjeneste på søndag!

Jo flere vi er sammen
– Stikkord er å være inkluderende uten å være invaderende, å tilby et sosialt trosfellesskap uten å kreve. Så kan dette bli en vitalisering av menigheten, og en bevisstgjøring hos det nye medlemmet om at «her hører jeg til».

Høytidsstund
Medlemmer kan ha vidt forskjellige grunner for å melde seg inn i kirken, noen kan ha tenkt på det lenge, og endelig tatt en beslutning om å tilhøre det evangelisk-lutherske fellesskapet som er i Den norske kirke. For disse kan det være fint å møte presten og få en mer seremoniell inngang til kirken vår.
– Kanskje ønsker noen nye medlemmer et møte med presten eller kateketen, der de kan få en samtale om troen og hva Den norske kirke står for. Da kan det være fint å invitere til dette, og bli litt kjent med det nye medlemmet.

Bedre på papiret
Og om menigheten ikke har en «flyer» til utdeling nå, er det en fin anledning til å lage det. Det finnes maler på trykksak.kirken.no for enkeltbegivenheter, eller du kan få inspirasjon her.

Spørsmål og svar om håndtering av nye medlem
Menighetskontoret må følge opp inn- og utmeldinger, og her er en artikkel som gir svar på spørsmål stilt i den sammenhengen.

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv og tagget , , , , , .

En kommentar til Velkommen, nye medlem!

  1. Tilbaketråkk: Oppfølging av nye medlemmer |

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *