Valghåndboken er sendt ut

valghaandbok_586Nå er den klar – Valghåndboken for Kirkevalget 2015. Boka gir menighetsråd, bispedømmeråd, nominasjonskomitéer, valgstyrer og valgråd informasjon om deres ansvar og oppgaver.

Seks eksemplarer av boken ble 11. desember sendt til hvert menighetskontor.

Den norske kirke er inne i en spennende fase. Prosessen med endrede relasjoner mellom Staten og Den norske kirke fortsetter. Kirkevalget 2015 arrangeres i en periode når kirken skal ta grunnleggende veivalg for fremtiden.

– Aldri før har det vært viktigere med kompetente folkevalgte råd med sterk demokratisk legitimitet og forankring hos kirkemedlemmene! sier direktør Jens-Petter Johnsen i Kirkerådet i Valghåndbokens forord.

Solid gjennomgang av valgregler
Valghåndboken er utgitt av Kirkerådet og er redigert og revidert av Per Kristian Aschim i samarbeid med rådgiver Andreas Henriksen Aarflot og seniorrådgiver (prosjektleder) Anders Backer-Grøndahl Eide i Kirkerådet. Boken skal  bidra til at valget blir gjennomført i samsvar med regelverket.

I Valghåndboken veksler målformen mellom bokmål og nynorsk. Reglene for valg av menighetsråd er gjengitt både på bokmål og nynorsk. Reglene for valg av bispedømmeråd og Kirkemøtet er gjengitt på bokmål. Nynorsk versjon av reglene vil bli tilgjengelig her på www.kyrkjevalet.no / www.kirkevalget.no.

Etter et innledende kapittel gir Valghåndboken veiledninger for gjennomføring av valget
– Veiledninger ved valg av menighetsråd/sokneråd
– Veiledninger ved valg av bispedømmeråd og Kirkemøtet
– Veiledninger for velgerne
– Val av medlemmer til kyrkjeleg fellesråd
– Om funksjonstid og tiltredelsestidspunkt

Last ned pdf av Valghåndboken her

Valghåndboken kan bestilles her

 

Denne artikkelen er i kategorien Kirkeordning, Kommunikasjonsarbeid og tagget , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *