Uaktuelt med kirkeaktuelt

Tre historiske utgaver Kirkeaktuelt; det første på papir, fra 1977, det siste på papir fra 2010 og den siste på nett, 2016. (Foto: Kirkerådet)

Tre historiske utgaver Kirkeaktuelt; det første på papir, fra 1977, det siste på papir fra 2010 og den siste på nett, 2016. (Foto: Kirkerådet)

Nå er det slutt med kirkeaktuelt.no. 40 år med nyheter fra kirken i dette magasinet sendes nå over til de historiske arkiv.

Kirkeaktuelt kom ut første gang i 1977, da i bladform og med 10 nummer i året. Prisen var 20 kr per år – frivillig om man ønsket å betale – og de første årene var Kirkeaktuelt et samarbeid mellom Det Norske Bibelselskapet, Kirkens Nødhjelp, Kirkerådet og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

I takt med tiden
Gjennom årene ble det selvfølgelig fargebilder, friskere layout, en nedgang til fire nummer i året, men fortsatt frivillig abonnementsbetaling. Og bladet ble sendt i posten til alle landets menighetskontor og andre som ønsket å motta nytt fra Kirkerådet.

I 2010 ble siste papirutgave sendt ut, og fra 2011 har kirkeaktuelt.no vært kun på web. De siste seks årene har det blitt sendt ut nyhetsbrev med to-tre ukers intervaller, og siden har vært preget av inspirasjonsstoff, viktige saker og ressursmateriell. Målgruppene har vært ansatte, frivillige og tillitsvalgte.

Aktuelt stoff på Kirkebakken
Kirkebakken, kirkens intranett, blir fra nå av kanalen for formidling av kirkeaktuelt.no-stoff, i tillegg til det som publiseres på kirken.no. Kirkebakken er kanal for ansatte i Den norske kirke, men også frivillige og tillitsvalgte kan få full tilgang til Kirkebakken, gjennom fellesrådet de hører hjemme i.

Her kan du lese mer om Kirkebakken og tilgangen til tjenesten fra Kirkepartner.

Kirkeaktuelt.no vil fortsatt være å finne på web, men vil ikke oppdateres etter dette.

Viktig stoff fortsatt tilgjengelig
Mye ressursstoff vil være tilgjengelig også for de som ennå ikke har kommet seg på Kirkepartner-plattformen.

 

 

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Kommunikasjonsarbeid og tagget , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *