Til fots for klimaet

Noen faster for klimaet, andre vandrer. (Foto: Det lutherske verdensforbund/LVF)

Noen faster for klimaet, andre vandrer. (Foto: Det lutherske verdensforbund/LVF)

Gjennom Klimapilegrim 2015 settes søkelyset på behovet for en internasjonal og rettferdig klimaavtale. Lyst til å være med å påvirke beslutningstakere både i Norge og verden for øvrig?

Du oppfordres med dette til å bli med på en vandring for klimarettferdighet frem mot klimatoppmøtet i Paris.

Gå, tenk og handle
Klimapilegrim 2015 er en nasjonal, tverrkirkelig mobilisering for klimarettferdighet. Gjennom pilegrimsvandringer over hele landet inviteres folk til refleksjon over menneskets tilknytning til skaperverket og til hverandre, samtidig som det mobiliserer til å ta vare på skaperverket.

Pilegrimsreisen går gjennom hele landet. Den starter på Svalbard/Nordkapp i begynnelsen av juni og beveger seg gjennom Nord-Norge, via Trondheim til Olavsfestdagene og til Oslo 16. august. I tillegg vil det være en rute som går langs kysten mot Trondheim. Underveis legges det opp til lokale arrangementer og aktiviteter.

Vi er ikke alene
Klimapilegrim 2015 er en del av en internasjonal, tverrkirkelig mobilisering for en rettferdig klimaavtale i Paris. For å stanse klimaendringene er det viktig at de landene som har mest også bidrar mest. Under Klimapilegrim 2015 vil det derfor bli samlet inn underskrifter på et opprop om at Norge må bidra med mindre utslipp og mer penger til klimatiltak i fattige land.

Jeg vil vite mer!
Vil du høre mer om Klimapilegrim 2015 og de ulike etappene? Vil du arrangere en etappe på ditt hjemsted?

Ta kontakt med Per Ivar Våje, prosjektkoordinator for skaperverk og bærekraft, piv@kirken.no eller Idun Moe, konsulent for Klimapilegrim 2015,  klimapilegrim2015@gmail.com

For deg som ikke har anledning til å delta i Klimapilegrim, går det an å delta i fasteaksjon. I Fast for the climate-aksjonen, oppfordres man til å delta ved å faste for eksempel den første i hver måned.
Les mer her

Denne artikkelen er i kategorien Forbruk og rettferd, Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid og tagget , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *