Stadig flere på Kirkebakken

kirkebakken_skjermdump_586Kirkens intranett når stadig lengre ut. Etter sommerens kampanje er det nå over 100 kirkeverger med sine fellesråd som har meldt inn til sammen 1300 ansatte på Kirkebakken. Mange frivillige og rådsmedlemmer har i tillegg fått tilgang, og da er vi plutselig 3000 brukere av Kirkebakken.

Flere kirkeverger har tatt kontakt med Kirkerådet og lurt på hva en får utover at dette er et rent intranett med nyhetssaker fra bispedømmet og nasjonale organer. Og eventuelt utover hva en selv lokalt legger ut av nyhetsstoff til sine ansatte.

Her er svaret på det:

What’s in it for me?
Med sommerkampanjen som gir kostnadsfri mulighet til å prøve Kirkebakken får man lesetilgang til det stoffet som ligger på Kirkebakken og muligheten til å opprette og benytte seg av arbeidsrom og den funksjonaliteten som ligger i Microsoft Sharepoint. Her kan du – med internettilgang – jobbe med filer som Word, Excel og PowerPoint uten å ha egen lisens for dette. De som er på samme arbeidsrom, enten det er ansatte eller frivillige, kan jobbe med de samme dokumenter, samtidig, og uavhengig av hvor de er ansatt. Eieren av arbeidsrommet bestemmer hvem som får tilgang.

Alt på ett sted
Kirkebakken gir tilgang til fellesrådstilpassede håndbøker fra Infotjenester for personal, HMS og ledelse, i tillegg til KAs tariffhåndbok. Her er det mulig å fylle på med mer ettersom behovet melder seg og dette blir utviklet. Både sentralt og lokalt kan man legge til håndbøker.

Intranett – OG internett
Den betalte løsningen gir også tilgang til å lage nye nettsider på samme rammeverk som kirken.no – og det gjelder ikke bare for fellesrådet, men for alle menighetene. Det betyr «to for en», både intranett og internett. Flere fellesråd har spart kostnader ved å ta i bruk kirkens fellesløsninger. Når man benytter seg av kirken.no som rammeverk for nettsider ligger det der også anledning til å bruke bilder og materiale som andre har publisert, og klippe og lime det inn i egen løsning. Så for mange ligger det en betydelig effektiviseringsgevinst i dette. Betalende fellesråd får tilgang til opplæring og support i å publisere egne lokale artikler og fagstoff på Kirkebakken slik at verktøyet kan tilpasses den enkelte enhets helt konkrete og lokale behov.

Riktig og effektivt
Kirkebakken er også bygget med tanke på å skape en betydelig effektiviseringsgevinst fordi man enkelt og raskt får tilgang på oppdatert og riktig kontaktinformasjon til enheter og ansatte, dele fagstoff, ha tilgjengelig riktige skjema (nå også oppdaterte offentlige skjema via håndbøkene) og mye mer.

Forhåpentligvis vil det etter ett års bruk av Kirkebakken oppleves som et verktøy det er ok å betale en liten pris for – også fordi prisen har to hovedkomponenter; det ene er selve lisens- og driftskostnadene, men det andre er en liten pott som settes av til videreutvikling av løsningen basert på innspill fra brukerne.

Her ligger mer informasjon og brevet som har gått ut til alle fellesråd om gratis brukertilgang.

 

Denne artikkelen er i kategorien Kommunikasjonsarbeid og tagget , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *