Skaperverkets dag

På Knivskjellodden ble det avholdt mijøgudstjeneste i forbindelse med Klimapilegrim 2015. (Foto: Kirkerådet)

På Knivskjellodden ble det avholdt miljøgudstjeneste i forbindelse med Klimapilegrim 2015. (Foto: Kirkerådet)

Paris-klimaavtalen er på plass, men nå er det på tide å jobbe for bærekraftige lokalsamfunn. En måte er å feire Skaperverkets dag – her er det du trenger.

Hører du klokkene? Noe tar slutt.
Makten som truer vår jord, skal bli brutt.
Tidene skifter, og nå kan det skje.
Nå er det tid for å be:
Fred til hvert folk og hvert sted!

Slik lyder første vers i salmen Sindre Skeie skrev nylig, og som er tilgjengelig for alle til bruk under Skaperverkets dag 2016. «Tidene skifter, nå kan det skje,» skriver han.

Fjorårets massemønstring
Dette skiftet er allerede i gang. I fjor deltok store deler av Kirke-Norge på pilegrimsvandringer under parolen «Klimapilegrim 2015». Dette var en del av en internasjonal og interreligiøs kampanje som sammen overleverte 1,8 millioner underskrifter til FN-sjefen for klimatoppmøtet i Paris.

I Norge ble det meldt inn 200 klimapilegrim-arrangement. Målet var å kreve en ambisiøs klimaavtale og viste solidaritet med fattige mennesker i sør, de som rammes først og hardest av klimaendringene.
Nå kan vi bidra til at Norge følger opp våre forpliktelser fra klimaavtalen ved å jobbe for bærekraftige samfunn der vi bor.

Markér Skaperverkets dag i din menighet ved å:
• Bruke salmen Hører du klokkene eller Klimapilegrimens bønn under en gudstjenestemarkering av Skaperverkets dag (se ressurser i lenkene)
• Be menighetsrådet om å vedta at dere skal bli grønn menighet. (Dersom dere allerede er grønn menighet, etterspør om dere har nedsatt en «Grønn gruppe» som kan følge opp dette arbeidet.)
• Lag et arrangement (f.eks. en klimapilegrimsvandring, loppemarked, friluftsgudstjeneste, «Å så vakkert»-musikal for barn, klimasporløp, e.l.)

Klikk her for gudstjenesteressurser.

Denne artikkelen er i kategorien Kommunikasjonsarbeid og tagget , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *