Samisk kirkelivskonferanse

Lavvo-samling om den samiske og den norske salmeskatten, her fra Samiske kirkedager i Mo i Rana i 2013. (Foto: Kirkerådet)

Lavvo-samling om den samiske og den norske salmeskatten, her fra Samiske kirkedager i Mo i Rana i 2013. (Foto: Kirkerådet)

I begynnelsen av juni er det gode grunner til å sette kursen mot Tromsø. Den tverrfaglige konferansen 3.-4. juni angår alle ansatte i kirken – og andre interesserte.

Samisk kirkelivskonferanse het før Samisk verdikonferanse. Den var rettet mot trosopplæring, men ble fra 2012 fornyet i formen og myntet på alle kirkens ansatte.

Trosopplæring er tverrfaglig
Tove-Lille Labahå Magga er nasjonal rådgiver i trosopplæring og forteller hvorfor konferansen er blitt tverrfaglig.
– Trosopplæring er i seg selv tverrfaglig. Det gir fornying for hele menigheten å tenke tverrfaglig og det er konstruktivt å jobbe på denne måten. Det er dessuten forankret i strategiplanen, vår samiske kirkelovkonferansen skal være nasjonal og for alle.

Salmer på flere språk
Årets tema er Salmesang i menigheten. På konferansen vil det rettes særlig oppmerksomhet mot samisk salmesang, og deltakerne vil synge både sørsamiske, lulesamiske og nordsamiske salmer disse dagene. Dagene vil videre inneholde foredrag og samtaler, arbeidsseminar og paneldebatt.

Praktisk informasjon
Deltakerne må selv dekke konferanseavgiften på 420 kroner per person en dag. Dette dekker lunsj og møtepakke. Samisk kirkeråd dekker konferanseavgift for dag to. Faktura sendes ut etter konferansen.

Arrangørene håper på 60-70 deltakere, og det vil være begrenset med plass på grunn av fasilitetene i og rundt Sydspissen hotell i Tromsø. Deltakerne må selv bestille rom ved Sydspissen, da det holdes av rom for deltakerne. De må selv dekke overnatting og gjøre opp for seg ved avreise, samt dekke egen reise.

Påmelding skjer ved å trykke på denne lenka, og fristen for påmelding er 19. mai. Dersom det er behov for endring etter påmelding, må det rettes henvendelse til Samisk kirkeråds avdeling.

For mer informasjon, kontakt Tove-Lill Labahå Magga, rådgiver i trosopplæring, tlm@kirken.no

 

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Diakoni, Gudstjenesteliv, Kirkemusikk, Kommunikasjonsarbeid, Kultur og tagget , , .

En kommentar til Samisk kirkelivskonferanse

  1. Tilbaketråkk: «Salmesang i menigheten : Konferanse 3. og4. juni | «Sámi girkorađđi / Samisk kirkeråd

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *