Salmefest – ressursmateriell på vei

Et kor kan gjerne lede an i høstens feiring av Norsk salmebok 2013 (Arkivfoto av Fana kyrkjekor, foto Sølvi Ringås)

Som kjent tas Norsk salmebok 2013 i bruk Første søndag i adventstida i år. Det er 28 år siden forrige gang vi fikk ny salmebok i Den norske kirke, og håpet er at det blir salmefest over det ganske land.

I samarbeid med Eide forlag, ønsker Kirkerådet å bidra til denne festen. Vi jobber i disse dager med forslag på konsertprogram, og ressursmateriell for salmekvelder og liknende. Dette vil romme lister over en rekke salmer, og forslag på arrangementer som kan vise bredden i Norsk salmebok (N13). Alle salmene skal ledsages av en informerende tekst som for eksempel kan brukes når salmene skal presenteres for menigheten.

Rettigheter må avklares
I materiellet vil det være tips til ulike korarrangementer som finnes til en del av salmene, med henvisning til hvilket forlag som har utgitt disse. Det vil forhåpentligvis gjøre det enkelt å sette sammen et program som fordeler seg på allsang, kor og eventuelt solister, og som gir et representativt bilde av hva den nye salmeboka inneholder.

Ressursmateriellet vil etter planen være klar i uke 38/39 og vil bli distribuert på epost til menighetene og dessuten ligge tilgjengelig på kirkeaktuelt.no og kirken.no/salmebok

Salmeboka og Koralbok 1 og 2 vil være på lager fra 15. oktober, men innholdet er jo kjent etter vedtak i Kirkemøtet 2012, og kan leses i alfabetisk eller numerisk utgave her. 60 av salmene i N13 er også notert i flerstemmig sats Dette inviterer menigheten til flerstemmig salmesang, og er et solid bidrag til korenes deltakelse i gudstjenestene.

Andre nyttige nettsteder:
kirken.no/salmebok inneholder en rekke ressurser og informasjon og oppdateres fortløpende. Her finner du blant annet alt innhold i N13.
kirkeaktuelt.no sender ut nyhetsbrev med salmenyheter og annen relevant informasjon fra Den norske kirke.
norsksalmebok.no er Eide forlags side. Her er blant annet bestillingsinformasjon og informasjon om digital salmedatabase.
gudstjeneste.no er også Eide forlags side med informasjon om N13, og annet materiell til gudstjenesten.

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Kirkemusikk, Kommunikasjonsarbeid, Kultur og tagget , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *