Reformasjon på nett

reformasjon2017_586Ei helt ny nettside for reformasjonsmarkeringen er nå på plass. Reformasjonsdagen er 31. oktober 2017, men arbeidet med markeringen er godt i gang.

Den norske kirke og Norges kristne råd har gått sammen om å lage et nettsted for markeringen av at det i 2017 er 500 år siden starten på reformasjonen. Nettstedet www.reformasjon2017.no vil informere om sentrale arrangementer, så vel som arrangementer som bispedømmer, ulike kirkesamfunn, organisasjoner, kulturinstitusjoner og læresteder står bak.

Verdensomspennende markering
31. oktober 1517 offentliggjorde Martin Luther 95 teser mot kommersialisering av avlat. Det ble opptakten til den lutherske reformasjonen. I 2017 vil dette bli markert over hele verden, også i Norge. Her i landet har det vært et sterkt ønske om at markeringen skal ha en økumenisk profil, og ha hovedfokus på den kontinuerlige reformasjonen. Det vil si at dagsaktuelle temaer er vel så viktige som historiske perspektiver.

Felles i alle kirker
Reformasjonsmarkeringen kommer til å merkes i alle lokalsamfunn, siden alle menigheter i Den norske kirke skal holde fire temagudstjenester høsten 2017. Der hvor det ligger til rette for det, kan disse gudstjenestene gjerne holdes som økumeniske fellesgudstjenester. Men andre kirkesamfunn er også velkommen til å lage temagudstjenester etter samme opplegg som Den norske kirke.

Selve reformasjonsdagen, 31. oktober 2017, blir markert med en nasjonal økumenisk gudstjeneste i Nidarosdomen.

Nettstedet www.reformasjon2017.no vil jevnlig bli oppdatert etter hvert som datoer og innhold for ulike arrangementer kommer på plass. Alt blir lagt inn i en kalender som vil fortelle hva som skjer fra uke til uke og måned til måned.

 

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Kultur og tagget , , , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *