Pilegrimskonferanse i høst

En pilegrimsvandring kan være kort eller langt, du kan gå alene eller med mange, du kan prate eller du kan være stille. (Foto: Kirkerådet)

En pilegrimsvandring kan være kort eller lang, du kan gå alene eller med mange, du kan prate eller du kan være stille. (Foto: Kirkerådet)

Pilegrimsvandring i ferien er godt for kropp og sjel og miljø. På tide å prøve det – og få startskudd med en konferanse om tema?

Mer enn 500 mil pilegrimsled gjennom Danmark, Sverige og Norge er merket med pilegrimslogoen. Pilegrimsleden gjennom Danmark, Sverige og Norge, fikk status som Europeisk Kulturvei gjennom Europarådets kulturveiprogram i mai 2010.

Nasjonalt kirkelige pilegrimsutvalg (under Kirkerådet), Borg bispedømme og Sarpsborg prosti inviterer til Nordisk kirkelig pilegrimskonferanse 9.-11.-september. Det skjer i Sarpsborg som i år feirer 1000 år som by. I 1016 grunnla Olav Haraldsson kjøpstaden Borg som lå ved elven Sarp.

Les mer om konferansen og meld deg på her.

I forkant av konferansen arrangeres nordisk pilegrimsprestmøte i Sarpsborg. I etterkant vil de som ønsker kunne delta på pilegrimsvandring langs Borgleden.

Pilegrimskonferansen er for alle pilegrimsinteresserte, både frivillige, ansatte og andre som er nysgjerrige på pilegrimsvandring. Påmeldingsfrist for konferanse med overnatting er 25. juni.

I Norge er pilegrimsveiene først og fremst de som leder til Nidarosdomen. Nidarosdomen var det nordligste pilegrimsmål for kristenheten gjennom hele middelalderen. På nettstedet www.pilegrimsleden.no får du hjelp til å planlegge din pilegrimsvandring. Her finner du gode kart med forslag til dagsetapper og informasjon om overnattingssteder underveis.

Denne artikkelen er i kategorien Kommunikasjonsarbeid.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *