Oppfølging av nye medlemmer

Hvordan er organiseringen rundt nye kirkemedlemmer? (Foto:sor-odal.kirken.no)

Hvordan er organiseringen rundt nye kirkemedlemmer? (Foto: sor-odal.kirken.no)

Inn- og utmeldinger gjennomført med den nye nettløsningen må følges opp av menighetskontorene over hele landet. Dette har ført til en del spørsmål, og her kommer noen svar.

Den nye løsningen for sjekk av medlemsstatus, inn- og utmelding, ble lansert 15. august. Les e-brev om løsningen her.

Oppfølging av innmeldinger
Det blir sendt et varsel til menighetens e-postadresse (den som er registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysund) hver gang det gjennomføres en innmelding av en person bosatt i soknet. Disse innmeldingene må følges opp. Det har i media vært noen historier om folk som har meldt seg inn, og som har savnet en type henvendelse fra menigheten etter innmeldingen. Kirkerådet anbefaler at det sendes ut et velkomstbrev til dem som melder seg inn. Kirkebokførende prest har et pastoralt ansvar også knyttet til innmeldinger gjennom nettløsningen, og bør gjøre en vurdering av dåpsinformasjonen som er gitt ved innmeldingen.

Oppfølging av utmeldinger
Utmeldingene er det ikke nødvendig å følge opp. Det er likevel satt opp en funksjon der det sendes e-post til menigheten når det skjer en utmelding, men dette er kun til informasjon.

Manglende e-postmeldinger
Mange har erfart at det ikke kommer e-postvarslinger ved utmeldinger gjort i den nye nettløsningen. Pågangen de første par dagene var så stor at e-postvarslingssystemet ikke håndterte trafikken. E-postvarsling for utmeldinger ble derfor skrudd av etter et par dager. Dette for å sikre at melding om innmelding ble sendt ut. Det er mulig at noen innmeldinger som skjedde mandag 15. og tirsdag 16. august ikke ble varslet lmenighetene. Disse kan gjenfinnes ved søk i eKirkebok.

Varsling ved utmelding vil etter planen bli reaktivert torsdag 8. september. Utmeldinger som har funnet sted før dette kan søkes opp i eKirkebok om det skulle være nødvendig.
Manglende varsel om inn- og utmeldinger kan også skyldes feil/manglende e-postadresse i Enhetsregisteret.

Hva med arkivering og årsstatistikk?
Det er ikke noe behov for at det gjøres lokal arkivering av inn- og utmeldinger. De kirkelige registrene / eKirkebok fungerer som spesialarkiv for kirkelige handlinger og inn- og utmeldinger. Fra og med 2016 vil tall på inn- og utmeldinger ikke hentes gjennom årsstatistikken, men direkte fra De kirkelige registrene. Dette betyr at menighetene ikke trenger å lage sin egen oversikt over disse tallene (jf. e-brev fra Kirkerådet av 14. desember 2015).

En hjertelig velkomst
Alle nye medlemmer bør ønskes velkommen inn i fellesskapet i Den norske kirke. Her kan du lese mer om hvordan og hvorfor.

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Kommunikasjonsarbeid og tagget , , , .

En kommentar til Oppfølging av nye medlemmer

  1. Tilbaketråkk: Velkommen, nye medlem! |

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *