Omvendt adventskalender

Kalenderen som gir glede til flere, hver eneste dag, i desember. (Bilde fra Kirkens Nødhjelp)

Kalenderen som gir glede til flere, hver eneste dag, i desember. (Bilde fra Kirkens Nødhjelp)

For mange av oss, og særlig for barna, handler jula om å få gaver. Mange adventskalendere er en oppvarming til gavedrysset, med daglige søtsaker eller små gaver. Men ekte juleglede handler også om å dele.

I adventstida kan barna være ekte superhelter. Og en ekte superhelt er en som bryr seg om andre!

Riktig omvendt
Kirkens Nødhjelps har laget en omvendt adventskalender som gir barna 24 muligheter til å reflektere, lære, skape og gjøre noe for andre. Kalenderen passer for barn mellom 7 – 11 år og kan deles ut under Lys våken, barnekorøvinger eller andre arrangementer for barn og familier i menigheten. Kalenderen er først og fremst tenkt brukt i familien, men ved å ta opp noen av temaene på menighetens samlinger kan en få til et godt samspill med hjemmet og barn og voksne får øve seg på tro i praksis i adventstida.

Gavebøsse følger med
Adventskalenderen leveres i en pakke sammen med ei lita gavebøsse. Bak noen av lukene skjuler det seg små utfordringer til å dele julegleden med noen av verdens fattigste. Barna kan ta med gavebøssa på julegudstjenesten og gi pengene i kollekten.

Samarbeid med menigheter
Adventskalenderen er utviklet etter innspill fra flere menigheter. Her er tilbakemeldingen fra Gerd Anne Aarset, prost i Ytre Nordmøre prosti.
– Dette er kjempeflott! Enkle og gode ideer til både å lage noe og gjøre noe for andre!

Adventskalenderen kan bestilles på www.kirkensnodhjelp.no/materiell fra 17. oktober. Den er gratis for for menigheter og til bruk i trosopplæringstiltak. Kalenderen kan kjøpes av privatpersoner.

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Forbruk og rettferd, Gudstjenesteliv, Internasjonalt og tagget , , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *