Om kirkens IKT-satsing

Informasjonsblogg om IKT-satsingen i Den norske kirke.

I et samarbeid mellom Kirkerådet og KA kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon pågår utredning av hvordan Den norske kirke bedre kan samordne IKT-satsingen og bli bedre på nettkommunikasjon.

For å kunne gi god informasjon om dette arbeidet, har Den norske kirke startet en egen informasjonblogg om IKT-arbeidet, med adressen: http://iktkirken.wordpress.com/

Denne bloggen vil gi deg informasjon om de ulike delprosjektene innenfor IKT-satsingen i Den norske kirke.

Første innlegg er av Bjarne Neerland, leder av programmet for IKT-satsingen i Den norske kirke.

Les hans første innlegg her.

Det vil også komme kontinuerlig informasjon om arbeidet med nye internett- og intranettsider.

Denne artikkelen er i kategorien Kommunikasjonsarbeid og tagget , , , , .

2 kommentarer til Om kirkens IKT-satsing

 1. Oddvar Karvainen Øieren sier:

  Hei,
  jeg er forfatter (leder i Hedmark forfatterlag) og trosopplærer for 10-12åringer i Hamar m Vang, Stange og Løten. ( hatt hatt mer enn 1000 barn som aktører i mine kirkehistoriske spill de siste 5 åra)

  Positiv til den praktiske og tekniske samordningen.
  Men savner sårt det som må utvikles parallelt: kirkens bevissthet til de nye, store etiske utfordringene som barna våre møter med voldsom kraft, ettersom gigabytene raser rundt vår sårbare planet, med akselrerende styrke.

  I tillegg til alle de fysiske/helsemessige og sosiale utfordringene.

  Mitt siste skuespill/musikkspill handler for øvrig om dette: «Bildet av Marilyn» i Ottestad kirke (om digital mobbing) med forestillinger 19 og 20 april 2012 (75 barn fra området er aktører, sammen med skuespiller Anne Flugstad )

  vennlig hilsen

  Oddvar Karvainen Øieren

 2. Siv Thompson sier:

  Hei, og takk for dine viktige innspill. Du har helt rett i at vi må tenke minst to tanker på en gang her. At vårt felles arbeid og mål i kirken kan gjøres både mer effektivt og bedre ved å utvikle nye IKT-løsninger, er nok de aller fleste enige i.
  Men så er det å beholde gangsynet i en rivende datautvikling. Kirken må også være med på å fomidle sunne holdninger om nettvett, sammen med skole, hjem og andre aktører i barnas liv.
  Fortsatt tror jeg at de aller fleste kirkelige møtepunktene med barn og unge opp til 18 foregår fysisk, og dette er også de møtene som gir mulighet for dialog og kjennskap til evangeliet.
  Så takk for påminnelsen om bevisstheten rundt dette, vi tar det med oss på veien mot bedre dataløsninger for Den norske kirke.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *