Vigsel og dåp – liturgiar

Dåpen er et høydepunkt i gudstjenesten i Greverud kirke - viktig for familien og spennende for barna i menigheten. (Foto: Sveinung Bråthen)

Dåpen er eit høgdepunkt i gudstenesta – no skal teksta strammast inn. (Foto: Sveinung Bråthen)

Kyrkjerådet skal neste veke ta stilling til to sentrale liturgiar; dåpsliturgien og ein ny vigselsliturgi.

Liturgien som i dag blir nytta ved dåp, blei vedteke på Kyrkjemøtet i 2011. Men etter nokre år i bruk, har mange meint at den for tung, for ordrik og for lang. Ei revidert utgåve skal no bli handsama av Kyrkjerådet 7.-8. juni.

På det same møtet skal også forslag til ny vigselsliturgi opp til diskusjon. Etter Kyrkjemøtet i januar, der det blei opna for å utarbeide ein liturgi for vigsel av likekjønna, er no forslaget klart frå Nemnd for gudstenesteliv. Når Kyrkjerådet har gjort sitt vedtak i saka, skal forslaget ut på høyring.

Les meir om dei to sakene og andre saker som skal bli handsama i det nye Kyrkjerådets første møte, 7.-8. juni på Quality Hotel Leangkollen i Asker.

Denne artikkelen er i kategorien Gudstenestereform, Gudstjenesteliv og tagget , , , , , .

En kommentar til Vigsel og dåp – liturgiar

  1. Eva Dahl sier:

    Dåpsliturgien av 2016 ser veldig bra ut. Setter stor pris på pt 5 hvor et større barn eller voksen blir spurt om han/hun vil fremsi forsakelsen og troen sammen med menigheten.
    Kan noe gjøres for å få fadderne ved barnedåp til å forstå at det er deres oppgave å være med å fremsi forsakelsen og troen på barnets vegne så og si? Det er ikke sjelden ved barnedåp at fadderne står med lukket munn foran menigheten (muligens grepet av stundens alvor, men dog…).

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *