Norge kan klare det

Mange medvirkende i denne amerikanske dokumentarfilmen om Norge. (Foto: filmplakat "Transformation")

Mange medvirkende i denne amerikanske dokumentarfilmen om Norge. (Foto: filmplakat «Transformation»)

Klimautfordringene er enorme. I Paris er verdens toppledere samlet for å bli enige om hva som må gjøres. Er det for sent å snu den negative utviklingen?

En amerikansk dokumentarfilmskaper har gått i dybden på klimaengasjementet i Norge. Han har intervjuet næringslivsledere, politikere, forskere, aktivister og kirkeledere – og konkluderer med at Norge kan klare det.

Dokumentaristen er James Anaquad Kleinert. Han har i over ett år filmet i Norge og i utlandet, intervjuet en rekke personer, og klippet det hele sammen til en film på 80 minutter. Kleinert viser hvordan en framtidig oljeboring i nord vil påvirke samfunnene der, og han viser også hvordan installasjon av ny og bærekraftig grønn teknologi påvirker mennesker og samfunn. Han følger også klimapilegrimer i Norge, og er med når kronprinsessene i Norge og Sverige møtes og overfører vannflasken på veien til klimatoppmøte i Paris.

Filmen vil kunne brukes til lokalt engasjement og bevisstgjøring. Den er først og fremst vinklet mot nordmenn, men viser hvordan planeten forbinder oss alle, og gir ideer til grønn teknologi, utdanning og bærekraftige lokalsamfunn.

Filmen løfter i stor grad fram Den norske kirkes klimaarbeid og engasjement for miljøet.

Dokumentarfilmen er på engelsk, og tilgjengelig på Vime. Her kan du også se en forfilm, og du kan laste ned filmen gratis eller mot noen kroner.

Hvis du ønsker å komme i kontakt med filmskaperen, treffes han på jameskleimert@mac.com.

 

Denne artikkelen er i kategorien Forbruk og rettferd, Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid og tagget , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *