No stig vår DANSKE song

En dansk dronning og domprost synger gladelig danske salmer som vandrer over landegrensene, her Deilig er jorden. (Foto: Kirkerådet)

En dansk dronning og domprost synger gladelig danske salmer som vandrer over landegrensene, her Deilig er jorden. (Foto: Kirkerådet)

Den dansk-norske salmetradisjonen er tema på Lysebu 28.-30. mars. 200 år etter at Norge fikk egen grunnlov, kan man slå fast at norsk salmeskatt ikke hadde vært det samme uten danskene.

En norsk salmebok er ufullstendig uten Kingo, Brorson, Grundtvig og Ingemann – alle store kunstnere med bløte konsonanter. De danske salmedikterne har fått tonefølge av norske folketoner og komponister, og dette gjør at landene i dag har en unik felles salmeskatt. Fortsatt påvirkes landene av hverandre, og nye tekster og melodier krysser grensene.

I seminaret i slutten av mars inviterer Fondet for dansk-norsk samarbeid til seminar for lek og lærd. Fremtredende danske og norske seminarholdere, deriblant kunstnere, forskere og formidlere, vil dele sin kunnskap og erfaring.

I tillegg til seminar vil det også bli mye sang, besøk inn i salmedikteres verksted og praktiske workshops.

Les programutkastet her.

Seminaret er et ledd i jubileumsprogrammet Danmark-Norge 1380-1814-2014.

 

Denne artikkelen er i kategorien Gudstenestereform, Gudstjenesteliv, Kirkemusikk, Kultur.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *