Merkedager verdt å merke seg

Fra klimafest i Tynset menighet. (Foto: ressursbanken.no)

Fra klimafest i Tynset menighet. (Foto: ressursbanken.no)

Nedenfor er noen av de globale merkedagene menigheter i Den norske kirke oppfordres til å markere.

Dette behøver ikke å medføre mye ekstra arbeid, men handler om å ta opp klima, fred og rettferdighet i menighetens eksisterende arbeid.

Det vil legges ut ressurser som kan tas i bruk i gudstjenester, barne- og ungdomsarbeid, kulturkvelder, m.m. I år vil vi særskilt løfte fram «Global uke», et relativt nytt initiativ fra Norges Kristne Råd. Menigheter fra ulike kirkesamfunn inviteres til å sammen løfte fram temaet «Moderne Slaveri». Les mer her. Vi vil utfordre menighetene til å markere minst en av disse merkedagene i løpet av høsten 2016!

Husk at det er mulig å søke om midler til markering av disse merkedagene.
NB: Ressursene til de enkelte merkedagene er ennå ikke lagt ut på nettsidene. Følg med på www.kirken.no/ressurs for oppdateringer, eller ta kontakt med Janne Dale Hauger ved spørsmål.

  • Skaperverkets dag (dato er valgfri, men kan for eksempel knyttes til høsttakkefest) www.gronnkirke.no
    Hva med å gjenta fjorårets suksess og arrangere en klimapilegrimsvandring? Temaet vil være en videreføring av Klimapilegrim-konseptet.
  • Kirkeuka for fred i Palestina og Israel (18.-25. september 2016) www.kirkeukaforfred.no
    Årlig internasjonal fredsuke initiert av Kirkenes Verdensråd. Få besøk av en ledsager, lag en temagudstjeneste eller dialogkveld.
  • Global uke (13.-20. november 2016) www.globaluke.no
    Årlig økumenisk markering, hvor kirkene markerer løfter fram en global utfordring sammen og samtidig. Tema i 2016 og 2017 vil være «Moderne slaveri».
  • Menneskerettighetssøndagen (4. desember 2016) www.kirken.no/ressurs. Temaet vil handle om vold i nære relasjoner som en lokal og global utfordring. Vi markerer 20-års jubileet for Kirkelig ressurssenter mot vold og overgrep.

Planlegger dere allerede 2017? På grunn av reformasjonsjubileet, vil merkesøndagene se noe annerledes ut i 2017. Se informasjon om temagudstjenestene 2017 HER . Skaperverkets dag vil korrespondere med temaet «Skaperverket ikke til salgs» (17. september 2017) og Global uke vil korrespondere med temaet «Mennesker ikke til salgs» (19. november 2017).

 

Denne artikkelen er i kategorien Forbruk og rettferd, Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Økumenikk, Religionsdialog.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *