Med salmer skal landet bygges!

 

En dansk dronning og domprost synger gladelig danske salmer som vandrer over landegrensene, her Deilig er jorden. (Foto: Kirkerådet)

Ut med dansk språk i salmer og offentlighet og inn med norsk språk i kirke og landet for øvrig. (Foto: Kirkerådet)

 

Hvilken rolle spilte salmene i nasjonsbyggingen etter 1814? Dette er tema på Landskonferanse kultur 2014 i Drammen i oktober.

Den norske kirke sammen med Nasjonalt Landstadsenter, Mfo og Bragernes kirke inviterer til musikalsk storsamling i Drammen lørdag 18. oktober. I forbindelse med grunnlovsjubileet settes søkelyset på salmedikternes og kirkens rolle i utviklingen av Norge som selvstendig stat, og statusen til det norske språk. Konferansen holdes på Rica Park Hotel og etterfølges av konsert med kjente gjesteartister i Bragernes kirke.

Konferansen er interessant for alle som er interessert i den norske salmeskatten. Yrkesgrupper som særlig vil ha glede av konferansen er lærere, musikere, tekstforfattere, prester, kateketer, trosopplæringsmedarbeidere, kirkemusikere, barne- og ungdomsarbeidere og diakoner. I tillegg kirkens valgte og frivillige medarbeidere.

Les mer om konferansen her.

Denne artikkelen er i kategorien Diakoni, Gudstjenesteliv, Kirkemusikk, Kultur.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *