Marsj for klimaet

 

Bli med og gå, med et smil, for klimaet! I Oslo eller andre byer og steder i Norge, den 28. november. (Foto: Klimavalgalliansens facebook-gruppe for Klimamarsj i Oslo)

Bli med og gå, med et smil, for klimaet! I Oslo eller andre byer og steder i Norge, den 28. november. (Foto: Klimavalgalliansens facebook-gruppe for Klimamarsj i Oslo)

I helgen 28.-29. november arrangeres Folkets klimamarsj over hele verden. Dette er et grasrot-initiativ for å rette oppmerksomhet mot FNs klima-toppmøte som starter i Paris mandag 30. november.

I en rekke norske byer er det planlagt klimamarsj; Oslo, Bergen, Fredrikstad, Harstad, Kristiansand, Stavanger, Sandefjord, Tromsø, Trondheim, Ås. Bli med der du bor eller lag en egen markering. Se oppdatert oversikt over arrangementer på Facebook-siden til Folkets klimamarsj.

Avlyst marsj i Paris
Etter terroren i Paris, er den planlagte marsjen der 29. november avlyst. Dette gir en enda større grunn til å delta i klimamarsj i Norge.

Klimavalgalliansen som utfordret politikere og velgere foran årets kommune- og fylkestingsvalg, går sammen med en rekke andre organisasjoner om et stort arrangement i Oslo lørdag 28. november. Alle kan delta i marsjen fra Jernbanetorget til Eidsvolls plass foran Stortinget. Der skal blant andre preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien holde en appell.

Tydelige krav
Målet for Paris-møtet er å vedta en ny, juridisk bindende klimaavtale, som skal tre i kraft i 2020. Parolene for klimamarsjen i Oslo lørdag 28. november er formulert som tre krav til norske myndigheter:
Norge må bidra – kutt norske utslipp!
• Klimaendringer sender folk på flukt – vi vil ha klimarettferdighet!
• Grip muligheten – grønne jobber nå!

Det felleskirkelige prosjektet Klimapilegrim 2015 avsluttes med folkets klimamarsj 28.-29. november. Klimapilegrim 2015 har oppfordret til å ta beina fatt og gå en pilegrimsvandring for klimarettferdighet. Pilegrimsreisen har gått gjennom hele Norge med start på Svalbard, i Kirkenes og på Selje 7. juni. 22. august ble stafettpinnen – i form av en vannflaske –  gitt videre til kirkene i Sverige og fortsatte sin vandring videre mot Paris.

Nettsiden klimapilegrim.no har en liste med over 200 arrangementer i perioden mai-november. Deltakere på ulike vandringer har til sammen gått 57853 kilometer under vandregudstjenester og andre arrangementer knyttet til Klimapilegrim 2015. Det er samlet inn 8370 signaturer for klimarettferdighet til nå. Det er fortsatt mulig å skrive under på nettsiden klimapilegrim.no fram til underskriftene overleveres til utenriksminister Børge Brende på folkets klimamarsj i Oslo 28. november.

Mer informasjon på klimavalgalliansen.no
Facebook-event:
Klimapilegrim
COP 21 – FNs klimatoppmøte i Paris

Denne artikkelen er i kategorien Forbruk og rettferd, Gudstjenesteliv, Internasjonalt og tagget , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *