Mammon på Olavsfest

Det er flott å være i Nidarosdomen på familiemesse under Olavsfestdagene. (Foto: Hilde Wormdahl)

Det er flott å være i Nidarosdomen på familiemesse under Olavsfestdagene. (Foto: Hilde Wormdahl)

Olavsfesten 2016 utfordrer pengene, eller Mammon. Det handler om rikdom og jordisk gods. Havesykens avgud. I Bergprekenen sier Jesus det slik: Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.

Mammon er tema for Olavsfestdagene. Kirke2016 supplerer det rikholdige programmet og håper kirkefolket legger noen av feriedagene til Trondheim.

Kirke2016 er navnet på et knippe kirkelige arrangementer lagt til og under Olavsfestdagene i Trondheim. Kirke2016 bidrar med begivenheter som supplerer Olavsfestdagenes allerede rikholdige kirke- og kulturprogram. Olavsfestdagene varer fra 28. juli til 6. august, og det blir mye aktivitet i og rundt Nidarosdomen og Erkebispegården i første del av festivalen – frem til onsdag 3. august.

Kirke2016 inviterer til foredrag og debatt om misjonens bankvirksomhet, pengebruk i og rundt menighetene, Bibelselskapets 200-årsjubileum og et diakonalt blikk på flyktningsituasjonen. I tillegg blir det bibeltimer med Sturla Stålsett, foredrag ved Paul Erik Wirgenes og biskop emeritus Finn Wagle. Det arrangeres fortellerstunder for barn og voksne med forteller Hege Merakerås, samt et knippe utforskende gudstjenester. Og alt dette altså bare som små drypp i det omfattende tilbud av konserter, gudstjenester, seminarer og folkemøter som Olavsfestdagene i Trondheim allerede byr på under Olsokfesten.

Kanskje en ide å legge inn en tur til Trondheim i ferien?

Se olavsfestdagene.no for mer informasjon om festivalen.

Og her er noen av det Kirke2016 inviterer til:

  • 30. juli kl. 10.00: «Jeg var en fremmed og dere tok imot meg»; seminar om flyktningsituasjonen – utfordringer, muligheter og refleksjoner. Øysteinsalen i Erkebispegården.
  • 1. august kl. 10.00: «Norsk misjon og bankvirksomheten- diakoni eller mammon?»; Flere misjonsorganisasjoner driver bankvirksomhet som en del av sin humanitære innsats. Er det greit? Øysteinsalen i Erkebispegården.
  • 2. august kl. 10.00: «Fattigdom- og rettferdighetsbibelen»; seminar som markerer Bibelselskapets 200-årsjubileum med debatt om bibelens sterke fokus på fordeling og fattigdomsomsorg. Øysteinsalen i Erkebispegården.
  • 3. august kl. 10.00: «Penga eller livet»; Bruker vi penger, eller bruker pengene oss? Foredrag ved Asle Finnseth. Øysteinsalen i Erkebispegården.
  • 1.-3.august kl 1700: 3x Sturla Stålsett: OFD har valgt «Mammon» som stikkord for årets festival. Sturla Stålsett holder tre bibeltimer i Bakke kirke over temaet.
  • 30. juli – 3. august kl. 11.30, 12.00 og 12.30: Bibelfortellinger i Erkebispegårdens kapell – ved forteller Hege Merakerås og rådgiver Vigdis Aakre.
Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Kommunikasjonsarbeid, Kultur.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *