Lys våken med salmebok-gave

En gave til Lys våken-barna er en gave til hele familien, salmeboka fortjener plass både i kirke og hjem. (Foto: Kirkerådet)

En gave til Lys våken-barna er en gave til hele familien, salmeboka fortjener plass både i kirke og hjem. (Foto: Kirkerådet)

Årets Lys våken er ikke bare overnatting i kirken for 10- og 11-åringer. Det er også en gedigen bursdagsfeiring for Norsk salmebok 2013 – som fyller ett år selveste overnattingshelga.

Til årets Lys våken-helg er det derfor åpnet for at samtlige deltakere kan få sin egen salmebok, den brune pocket-utgaven, til odel og eie. Menighetene får støtte fra Kirkerådet til å dele ut salmeboka til Lys våken-deltakerne.

Salmeboka skal hjem
Kirkerådets seksjonsleder Kristine Aksøy er begeistret over muligheten til å dele ut salmebøker over hele landet.
– Jeg er veldig glad for at vi kan løfte salmene høyt i årets Lys våken! Tenk hvilken mulighet dette er for tusenvis av norske hjem å få salmeboka til bruk også der! Tidligere var det jo vanlig å ha både Bibel og salmebok til husbruk, men slik er det nok ikke lenger. Når vi nå til og med har ny salmebok og den har undertittel For kirke og hjem, er det så meningsfullt å kunne tilby den til alle menigheter som vil gi dette i gave til sine Lys våken-deltakere. Salmer har vært og er en viktig del av trosopplæringen, og nå får vi virkelig synliggjort dette, ved å gi denne gaven til tusenvis av 11-åringer.

For å motta støtte (full finansiering) til dette må menigheten melde fra til Kirkerådet innen 1. november 2014. Skjemaet finner du nederst i saken. Man kan også få støtte til salmebøker dersom Lys våken arrangeres i løpet av vinteren eller våren 2015.

Nye ressurser
I adventshelga 28.-30. november skal Norsk salmebok 2013 være navet i sakte-TV-programmet Salmeboka minutt for minutt på NRK. 899 salmer skal synges fra første til siste tone, i en direkteoverføring fra Vår Frue kirke i Trondheim, og med sanginnslag fra ulike steder i landet. Tradisjonelt er Lys våken lagt til nettopp den første adventshelga og kirkens nyttårsfeiring. I år er det laget nye ressurser for nettopp å knagge helga på salmer og sang. Kirkerådet har utviklet en ressurspakke for å gjøre det enklere for barn å utforske salmeskatten.

Ressurspakken består av pedagogiske og musikalske refleksjoner om å synge med 11/12-åringer, ideer til hvordan en kan bruke salmeboka, pedagogiske opplegg for 12 av salmene og lenker til litteratur og andre ressurser som for eksempel Salmeslag.no.

Lenker:

 

 

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Gudstjenesteliv, Kirkemusikk, Kultur og tagget , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *