Kristne innvandrere sier takk!

Migrantmenighetene mobiliserer godt til gudstjeneste på Pinsefestivalen. Her fra fjorårets markering i Svenska Margaretakyrkan, til minne om båtflyktningene som omkom i Lampedusa. Lemma Desta i midten på bildet. (Foto: Hege Merete Andersen)

Migrantmenighetene mobiliserer godt til gudstjeneste på Pinsefestivalen. Her fra fjorårets markering i Svenska Margaretakyrkan, til minne om båtflyktningene som omkom i Lampedusa. Lemma Desta i midten på bildet. (Foto: Hege Merete Andersen)

Frihet, demokrati og menneskerettigheter er verdier nordmenn setter høyt. Derfor er grunnlovsjubileet verdt å feire – det mener også kristne innvandrere. Og vil takke det norske folk.

I 2014 markeres 200-årsjubileet for den norske Grunnloven. Som landets høyeste rettskilde er Grunnloven selve fundamentet for det norske samfunnet, og verdiene som ligger i loven et symbol på den norske identiteten.

På samme måte som Grunnloven markerer starten på det moderne Norge, representerer pinse starten på kirkens tid. Da Den hellige Ånd steg ned til apostlene den aller første pinsen var det i nærvær av mange folkeslag. Derfor ønsker flerkulturelle kristne i Norge å benytte akkurat denne høytiden til å uttrykke takknemlighet til det norske folk og de gode verdiene som ligger i Grunnloven og folket.

Takk for hjelp i nød
Kristne innvandrere, organisert gjennom Norges Kristne Råd, ønsker å takke det norske folk for solidariteten og sjenerøsiteten de har vist gjennom nødhjelp, bistand og beskyttelse da innvandrerne trengte det mest.
– Vi vil også takke for at dere deler dette landet og dets ressurser med oss. Det er godt å komme til et land som ønsker et livssynsåpent samfunn, og vi vil takke for at vi får vår plass i kirkelandskapet. Samtidig ønsker vi å utfordre norske kirker til å se på oss som en ressurs som kan bidra til å utvikle og berike det gode som ligger i de kristne tradisjonene, sier Lemma Desta. Han er prosjektleder for Flerkulturelt kirkelig nettverk i Norges Kristne Råd.

Fargerik pinsegudstjeneste med opptog
– Som flerkulturelle kirker ønsker vi samtidig å takke og prise Gud for den fred, frihet og fellesskap vi opplever i dette landet. Dette vil vi gjøre i en felles, fargerik og mangfoldig pinsegudstjeneste i Oslo. Gudstjenesten vil bli etterfulgt av et feststemt opptog til Eidsvolls plass der visepresidenten i Stortinget vil motta vårt takkebrev, fortsetter Desta.

– Vi håper både gudstjenesten og marsjen vil være et synlig uttrykk for det mangfoldet vi vet finnes i det flerkulturelle kirkelige nettverket, at mange blir med – gjerne festkledd i nasjonaldrakter, bunad eller andre fargerike klær. La oss vise at dette er kirkens bursdag og en festdag for alle kristne!, avslutter prosjektlederen entusiastisk.

 

  • Praktisk informasjon
    8. juni 2014 (pinsedag).
    Kl.11: Gudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo
    Kl.12:45: Opptog fra kirken via lille Grensen til Eidsvolls plass og markering der

Program for Pinsefestivalen (pdf)

 

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid, Økumenikk og tagget , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *