Klimapilegrim 2015 er i gang!

Tusenvis av klimapilegrimer deltok i november på en 38 dager lang klimavandring i Tacloban på Filippinene. (Foto: Paul Jeffrey, Kirkens Nødhjelp)

Tusenvis av klimapilegrimer deltok i november på en 38 dager lang klimavandring i Tacloban på Filippinene. (Foto: Paul Jeffrey, Kirkens Nødhjelp)

I sommer vil Klimapilegrim 2015 ha deg med på å gå for global klimarettferdighet. Gjerne på ditt hjemsted!

Klimaendringene truer skaperverket og menneskeheten, og rammer de fattige i verden hardest. Kampanjen Klimapilegrim 2015 vil fortelle beslutningstakere i Norge og globalt at vi trenger en rettferdig internasjonal klimaavtale for å stanse klimaendringene.

Under skaperverkets dag, 7. juni, starter Klimapilegrim 2015 på Selje, Svalbard og i Kirkenes.

I løpet av sommeren vil det være flere aktiviteter i regi av Klimapilegrim 2015, både lokale og nasjonale. Større arrangementer planlegges i Trondheim under Olavsfestdagene, langs kysten i sør og nord, og i Oslo.

Et aktivt handlingsalternativ
Klimapilegrim 2015 er et handlingsalternativ for de mange av oss som gjerne vil gjøre noe, men som føler på avmakt i møte med klimautfordringene og den globale urettferdigheten. Ved å slå følge med hverandre og handle sammen, styrkes håpet og troen på at forandring er mulig! Samtidig bygges fellesskap på tvers av kirkesamfunn, organisasjoner og generasjoner.

Her er noen eksempler på hva som kan gjøres:

  • arranger pilegrimsvandringer og holde arrangementer gjennom sommeren med klima som tema
  • et eksempel til etterfølgelse er Ås menighet. Der skal det holdes klimagudstjeneste hvor skoler er invitert med på klimapilegrimsvandringer.
  • på Frikirkens sommerstevne, Visjon, skal det avholdes gjenbruksmarked og tog for klimarettferdighet.
  • skap flere aktiviteter og arrangementer med fokus på klima og skaperverket. Her kan lokalsamfunnet være med å lage arrangement og gå pilegrimsvandringer, og mulighetene for å delta er mange.
  • kristne sommerstevner kan inkludere en etappe, en markering eller et seminar i programmet.
  • lokale arrangementer og reisemåter kan være gudstjenester, toppturer, sykling, seiling, padling, åpning av gjenbruksbutikk m.m.
  • ta med andre på noen dagers vandring inn i sommerferien, enten som familie, gruppe eller enkeltperson

Ressurser
Klimapilegrim 2015 tilbyr ressurser for barn og voksne, for eksempel Vandrehefte for klimapilegrimer og tips til arrangementer.

Arrangementer, etapper og ressurser gjøres tilgjengelig på Klimapilegrim 2015s internettside www.klimapilegrim.no. Følg Klimapilegrim 2015 på facebook for å se hvilke arrangement som er under planlegging.

Bakgrunn for kampanjen
Klimapilegrim 2015 er en del av en internasjonal, tverrkirkelig mobilisering for en rettferdig klimaavtale i Paris. Under Klimapilegrim 2015 vil det bli samlet inn underskrifter med budskap om at Norge må bidra med mindre utslipp og mer penger til klimatiltak i utsatte land. Antall vandrede kilometer registreres på Klimapilegrim 2015s nettside www.klimapilegrim.no

Noen spørsmål?
Vil du høre mer om Klimapilegrim 2015 arrangementer og pilegrimsvandringer? Kan du arrangere noe på ditt hjemsted?

Sjekk inn og registrer ditt arrangement på www.klimapilegrim.no etter 19. mars.
Ta kontakt med Per Ivar Våje, prosjektkoordinator for Skaperverk og bærekraft, piv@kirken.no eller Idun Moe, konsulent for Klimapilegrim 2015,  klimapilegrim2015@gmail.com
Initiativtakere til Klimapilegrim 2015
Kirkens Nødhjelp, Den norske kirke, Norges kristne råd, (Skaperverk og bærekraft), KFUK/KFUM, Nasjonalt Pilegrimssenter, Samarbeid Menighet og Misjon (SMM) og Changemaker. Med i arbeidsgruppen for mobiliseringen sentralt er også Frikirkens Klimautvalg.

Denne artikkelen er i kategorien Forbruk og rettferd, Internasjonalt og tagget , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *