Klimakampanje i fastetiden

Foto: changemaker.no

Foto: changemaker.no

I Kirkens Nødhjelp og Changemakers klimakampanje skal tusenvis av nordmenn rette blikket sitt mot Erna Solberg for å få henne til å ta klimaansvar.

Onsdag 18. februar startet fastetiden. Faste gir rom for bønn og hjelper oss å løfte blikket, møte våre medmennesker og spørre hva vi kan gjøre for hverandre. I denne fastetiden utfordrer Kirkens Nødhjelp (KN) til engasjement for mennesker som er rammet av klimakatastrofer, og for å gjøre noe med årsakene til disse katastrofene.

– Klimaendringene fører til flere kriser verden over, og det er de fattigste som rammes hardest. KN og partnere ser at klimaendringene fører til flere kriser verden over: Mer tørke, mer flom og mer ekstremvær. Derfor ber vi statsminister Erna Solberg se oss inn i øynene og gjøre mer for å stoppe klimaendringene, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp

#stoppklimakrisen
I kampanjen #stoppklimakrisen håper Kirkens Nødhjelp og Changemaker å få tusenvis av nordmenn til å rette blikket sitt mot Erna Solberg for å få henne og resten av regjeringen til å ta klimansvar.

– Vi ønsker en rettferdig klimapolitikk hvor Norge bidrar med mindre utslipp og mer penger. Regjeringen går ikke langt nok i sine nylig fremlagte klimamål, og Kirkens Nødhjelp og Changemaker mener Norge må ta et større ansvar for klimarettferdighet, fortsetter generalsekretæren.

Se meg inn i øynene!
I kampanjen ber vi folk dele et bilde av øyet sitt på Instagram, og til sammen skal alle disse øynene hjelpe Erna Solberg til å se klimaendringene klart. Vi tjuvstartet kampanjen allerede før fastetiden, og har nå fått inn 700 øyne. Blant annet har artistene Ingrid Olava, Robert Post og Hanne Sørvaag, og komikerne Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik deltatt i kampanjen. Men skal Erna Solberg se klimaendringene klart, trenger vi mange flere øyne. Bli med på å forandre norsk klimapolitikk, avslutter Helland.

Les mer om kampanjen her.

 

Denne artikkelen er i kategorien Forbruk og rettferd, Internasjonalt og tagget , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *