Kirkeuka for fred i Palestina og Israel

Optimistiske gutter i Shuafat flyktningeleir i Jerusalem. (Foto T. Hauger)

Kirkeuka finner sted 22.-28. september, og den kan din menighet være med og prege i eget miljø. Hovedtema i år er Jerusalem – rettferdighetens og fredens by.

Hvert år inviterer Kirkenes verdensråd medlemskirker og kirkelig baserte organisasjoner til å delta i markeringen av en uke for solidaritet og aksjoner for rettferdig fred i Palestina og Israel. I Norge dreier dette seg om Changemaker, KFUK-KFUM Global, Norske kirkeakademier, Kirkens nødhjelp, Kvekerhjelp, Norges kristelige studentforbund, Sabeels venner Norge, Stiftelsen Karibu, Vennens samfunn kvekerne og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

Men uten lokale markeringer, når ikke Kirkeuka ut like godt. Så nå inviterer koordinasjonsgruppa bak de norske organisasjonene alle menigheter til å ha egne arrangement for å sette fokus på fred mellom Israel og Palestina. På hjemmesiden http://www.kirkeukaforfred.no/ finner du forslag om og inspirasjon til hva slag aktiviteter som passer i Kirkeuka. Ta gjerne kontakt med koordinasjonsgruppa om du vil vite mer.

Den norske kirkes hjemmeside finner du mer stoff om Kirkeuka og andre ressurser.

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Religionsdialog.

En kommentar til Kirkeuka for fred i Palestina og Israel

  1. Tarud sier:

    Mens kristne blir drept og jaget bort fra sine hjem i Syria, Egypt og andre muslimske land, hvor de har vært urbefolkninger. Og mens hundrevis av uskyldige mennesker blir drept daglig av muslimske jihadister, og millioner blir drevet ut av sine hus og hjem, velger statskirken å rette nye anklager mot jødene og staten Israel.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *