Kirkeuka for fred i Palestina og Israel

Israels mur skaper avstand på flere måter. (Foto: Creative Commons/Justin McIntosh)

Israels mur skaper avstand på flere måter. (Foto: Creative Commons/Justin McIntosh)

Merk av uka 20.-27. september 2015 i kalenderen din. Da markeres årets kirkeuke for fred i Palestina og Israel.

 Kirkeuka for fred i Palestina og Israel er en bønne- og solidaritetsuke for rettferdig fred i Palestina og Israel, initiert av Kirkenes verdensråd. Målet er å gi et kirkelig bidrag til å sikre fred, verdighet og like rettigheter for alle mennesker som lever i Palestina og Israel. Kirkeuka markeres av kirker og kirkelige organisasjoner i mange land rundt om i verden.

I 2008 oppfordret Kirkemøtet menighetene til å delta i den årlige solidaritetsuka. Hvert år blir det laget materiell som gjøres tilgjengelig for menighetene i forkant av uka. Dette finner du her: http://www.kirkeukaforfred.no

Kirkeuka for fred 2015 har tema «Muren». I materiellet som utarbeides blir vi invitert til å høre palestinske og israelske fredsstemmer som forteller om hva mur og separasjon gjør med deres egne samfunn.

Kirkenes verdensråd inviterer hvert år kirker og kirkelig baserte organisasjoner til å delta i Kirkeuka for fred i Palestina og Israel. Det økumeniske Palestina Israel-forumet i Kirkenes verdensråd (PIEF) bestemmer temaet og er ansvarlig for bakgrunnsmateriale for uka. Se også http://pief.oikoumene.org/en

I Norge står flere kirker og kirkelige organisasjoner sammen om å arrangere Kirkeuka. Disse inkluderer KFUK-KFUM Global, Norske kirkeakademier, Kirkens Nødhjelp, Kvekerhjelp, Kvekersamfunnet, Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, Norges Kristelige Studentforbund, Sabeels Venner Norge og Stiftelsen Karibu.

 

Denne artikkelen er i kategorien Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid, Religionsdialog.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *