Et kinderegg til deg

Menighetens misjonsarbeid oppleves både nærere og viktigere etter personlig kjennskap til menneskene og prosjektene man samler inn til. (Foto: Kirkerådet)

Menighetens misjonsarbeid oppleves både nærere og viktigere etter personlig kjennskap til menneskene og prosjektene man samler inn til. (Foto: Kirkerådet)

Kombinasjonen «hverdagslivet i Thailand og Laos» og «sydentur med sol og varme» er mulig. Og i høyeste grad til nytte når menigheten skal oppfylle sine forpliktelser på fagfeltene misjon og diakoni i trosopplæringsplanen.

Kinderegget innebærer mer enn tre ting i dette tilfellet; både sydentur, trosopplæring, misjon og diakoni. For Det norske misjonsselskap inviterer til tur til Thailand og Laos 11.-22. februar neste år. De lover 11 dager som bringer de reisende inn til kjernen av hverdagslivet i landene der mange menigheter har misjonsprosjekter. Misjonsselskapet prosjekt «Barn og utdanning» er rammen for reisen, og tidligere misjonær i begge landene, Knut Hallen, er reiseleder sammen med rådgiver for diakoni og misjon i Hamar bispedømme Bjørn Vilberg og Marit Johnsen fra NMS Øst.

Laos er et lukket land med kommunistisk styre, og nesten urørt av turisme og global industri. Thailand er kontrastenes land der det varierer mellom den moderne storbyen Bangkok og landsbygda med fattige risbønder. Den mektige Mekong-elva fra Himalaya er grensen mellom de to landene.

Variert program
Turen innebærer blant annet nærmere bekjentskap med

  • Vår Lutherske søsterkirke (ELCT) og NMS  sitt samarbeid i millionbyen Bangkok
  • Dagsenter og musikkskole under motorveien i Bangkoks største slumområde
  • Gudstjeneste i lokal menighet
  • Trosopplæring/ledertreningssarbeid i  et av kirkens prosti
  • Landsbyutvikling, blant annet «Rent vann-prosjektet» i Laos
  • Elevinternatet «Immanuelhjemmet» i Nord-Øst Thailand
  • Båttur på elva Chao Phraya i Bangkok (også kalt Østens Venezia)
  • Sightseeing i Bangkok

Finansieringstips
Turen koster ca 20 000 kroner og arrangeres av Samarbeid Menighet og Misjon, Hamar bispedømme og Det norske misjonsselskap, og turoperatør er Ravinala reiser as.

• NMS sponser inntil to reisende fra hver menighet med 3000 kroner dersom de har fast prosjekt i Thailand eller Laos
• Gjør som Hamar menighet, her sponser menighetsrådet to i menigheten slik at egenbetalingen blir lav for de som reiser
• Arranger kronerulling på et av menighetens tilstelninger slik at en kan reise om komme tilbake med engasjement og kunnskap om misjonsprosjektet

Her kan du laste ned programmet til reisen.

Les mer om reisen og meld på medarbeidere eller frivillige innen 15. november

 

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Diakoni, Forbruk og rettferd, Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Økumenikk og tagget , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *