Intranett-prosjektet er i gang

kristineekebergandersen586

Kristine Ekeberg-Andersen er nyansatt prosjektleder for intranett-prosjektet til Den norske kirke.

Det viktige arbeidet med å samle hele Den norske kirke i ett felles intranett har startet med ny prosjektleder.

Mens internettløsingen er ferdig og skal selges til alle fellesråd og menigheter fra august, har en ny prosjektgruppe fra Den norske kirke og Making Waves satt i gang utviklingen av et intranett.

I april startet Kristine Ekeberg-Andersen, med fortid som daglig leder i Grefsen menighet i Oslo, opp i jobben som prosjektleder.

– Det føles veldig ærefullt og veldig stas – men jeg blir samtidig ydmyk når jeg tenker på hvor omfattende prosjektet i bunn og grunn er. Det er mange penger som skal forvaltes på en god måte slik at vi sørger for gode verktøy til alle kirkens ansatte og frivillige og det er mange forventninger til hva som skal leveres, sier Kristine til kirkeaktuelt.no.

Masteroppgave om kirkens utfordringer
Hun har en bachelor i statsvitenskap med administrasjon og organisasjon, samt fire års teologistudier fra København og Oslo, og en master i religion og samfunn fra Teologisk Fakultet fra hovedstaden. Masteroppgaven handlet om utfordringer kirken har med sin eksistens i skjæringspunktet mellom å være profesjonell og ideell organisasjon. Hun har solid erfaring fra menighet, både som ungdoms- og konfirmantleder, og nesten tre år som menighetsforvalter.

Denne bakgrunnen blir nyttig når hun nå sammen med et prosjektteam og referansegruppe med representanter fra alle nivåer i Den norske kirke og KA, skal samarbeide med Making Waves for utvikling av et intranett.

– Hvorfor mener du at et intranett er viktig for alle enheter i Den norske kirke?

– Spørsmålet er nesten svaret i seg selv… «Alle enheter i Den norske kirke» innebærer at vi er en samlet organisasjon bestående av mange enheter. Sånn fremstår ikke kirken nødvendigvis i dag. Det er mange som sitter på sin egen lille tue, og organisasjonslandskapet er minst like fragmentert og komplekst som det de geografiske avstandene i mellom oss er.

Ferdig første kvartal 2015
Kristine påpeker at mange bruker mye av sin arbeidshverdag på prosesser som med enkle grep kan forenkles uten at man mister sitt lokale særpreg.

– Det kan handle om kompetanse- og erfaringsutveksling, samhandlingsrom med dokumenthåndtering, søk etter personer og steder… Det er uendelig mange muligheter, og minst like mange behov. Men hovedmålet vårt er å forenkle og forbedre, selv om vi vet det må gjøres et skritt av gangen, sier hun.

Målsetningen er at intranettet skal være tilgjengelig for hele Den norske kirke i løpet av første kvartal 2015.

 

 

Denne artikkelen er i kategorien Kommunikasjonsarbeid og tagget .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *