Hvor viktig er et rundskriv?

Kirkerådet lover få, men viktige rundskriv - som ikke bidrar til papirsøppelberget. (Foto: Wikimedia Commons)

Kirkerådet sender ut både rundskriv og e-brev til ansatte og de ulike enhetene i kirken. Kort fortalt inneholder begge deler viktig informasjon til Kirke-Norge, men rundskrivet er et viktigere dokument enn e-brevet.

Både rundskriv og e-brev sendes kun elektronisk til menighetene. Rundskriv forklares gjerne som et forvaltningsorgans interne «oppskrift» på hvordan lover og forskrifter skal forstås og praktiseres. Rundskriv sendes ut til involverte parter, og mottakeren må forholde seg til innholdet – i motsetning til e-brev hvor det viktigste er å informere. Ofte krever et rundskriv vedtak eller handling.

Det siste rundskrivet Kirkerådet distribuerte, var årets andre, om innføring av Norsk salmebok 2013 i Den norske kirke. Det ble sendt ut 28. august. Her greies det ut om innføring av ny salmebok og at menighetsmøte må vedta å ta Norsk salmebok i bruk, etter kirkelovens § 11.

Kun noen få i året
Alle rundskriv signeres av direktør Jens-Petter Johnsen og kommunikasjonsdirektør Trude Evenshaug.
– Vi sender ikke ut så mange rundskriv pr år, men når vi gjør det, er det desto viktigere at mottakerne får det med seg. Et rundskriv krever som regel oppfølging. Nyansatte ledere bør lese gjennom tidligere rundskriv, og rådsledere bør vite hvor rundskrivene finnes, sier  Evenshaug.

De nyeste rundskrivene finner du her på kirkeaktuelt.no, under fanen Rundskriv. Nyere rundskriv og rundskriv tilbake til 1996 ligger også på kirken.no, under fanen Ressurser.

 

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Kirkeordning, Kommunikasjonsarbeid og tagget , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *