Gi kollekten til TV-aksjonen

Rent vann - for alltid - til en million mennesker, det er målet for årets TV-aksjon. (Foto: Greg Rødland Buick/Kirkens Nødhjelp)

Rent vann – for alltid – til en million mennesker, det er målet for årets TV-aksjon. (Foto: Greg Rødland Buick/Kirkens Nødhjelp)

TV-aksjonen går av stabelen 19. oktober. Allerede nå oppfordres menigheter til å bidra til å suksess for Kirkens Nødhjelp. Det er to veier til en vellykket aksjon – kollekt og bøssebærere.Den norske kirke er en svært viktig støttespiller for TV-aksjonen. Menighetene gjør en betydelig jobb ved å spre informasjon, rekruttere bøssebærere og ta opp offer. I 2013 bidro kirker og menigheter med 1,8 millioner kroner, og et stort antall bøssebærere ble rekruttert fra Den norske kirke. I år går TV-aksjonen til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid med å skaffe varig tilgang på rent vann for millioner av mennesker verden rundt.

Den norske kirke er en sentral oppdragsgiver for Kirkens Nødhjelp. Det vil si at Kirkens Nødhjelp utfører sitt diakonale arbeid for global rettferdighet på oppdrag fra Den norske kirke og andre kirkesamfunn.

I dag mangler rundt en milliard mennesker tilgang til rent vann. Rent drikkevann og vann til å vaske seg er grunnleggende forutsetninger for liv og helse.

Omtrent en milliard mennesker har ikke tilgang til rent vann. Dette kan vi gjøre noe med. (Foto: Greg Rødland Buick/Kirkens Nødhjelp)

Omtrent en milliard mennesker har ikke tilgang til rent vann. Dette kan vi gjøre noe med. (Foto: Greg Rødland Buick/Kirkens Nødhjelp)

Tilgang til rent vann, tilfredsstillende sanitære forhold og kunnskap om hygiene er derfor essensielt for at enkeltmennesker skal ha et godt, verdig liv og for å lindre verdens fattigdom. Med årets TV-aksjon skal Kirkens Nødhjelp sikre varig tilgang til rent vann for en million mennesker!

Vi håper at dere ønsker å støtte TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp gjennom to bidrag: At kollekten den 19. oktober går til dette formålet og at dere hjelper oss med å skaffe bøssebærere.

TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning. Hvert år organiserer 7000 frivillige over hele landet innsamlingen i sin kommune og sørger for at 100.000 bøssebærere banker på 2,2 millioner dører i løpet av to timer en søndag i oktober. Kirkene har vært sentrale i en aksjon som har bidratt til å hjelpe millioner av mennesker over hele verden siden 1974.

Også i år vil Den norske kirke bidra med ressursmateriell som kan brukes på Nord/sør-søndagen, som vi oppfordrer menighetene til å markere på TV-aksjonsdagen. Dette vil kunne gi en fin ramme rundt gudstjenestene søndag 19. oktober.

På forhånd, takk for deres bidrag!

Oslo, 26. februar 2014

Vennlig hilsen

Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp
Kari Bucher, leder for TV-aksjonen
Helga Haugland Byfuglien, preses i Bispemøtet
Svein Arne Lindø, leder i Kirkerådet

 

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Diakoni, Forbruk og rettferd, Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid og tagget , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *