Gå ut av kirken 20. oktober!

Ingen grunn til å sitte hjemme når du kan gå ut og samle inn penger til en god sak! (Foto: TV-aksjonen)

Den årlige TV-aksjonen beveger hele nasjonen – på flere vis. Norske menigheter oppfordres til å stille opp som bøssebærere i oktober.

Landets største dugnad arrangeres denne søndagen, den 20. oktober. 100 000 bøssebærere skal besøke alle norske hjem, i tillegg arrangeres allerede nå en rekke lokale inntektsbringende tiltak.

Diakonalt oppdrag
Den norske kirkes menigheter, med sitt tydelige diakonale oppdrag, bør stille opp denne dagen, om man har mulighet. Den enkelte menighet kan ha egne opplegg, og den kan oppfordre sine kirkegjengere til å gå en kilometer eller tre for demenssaken. Her registrerer man seg til tjeneste.

Hvem får glede av pengene i år?
Årets formål er Nasjonalforeningen for folkehelsen. Midlene skal gå til demenssaken. Pengene fordeles på tre hovedområder: Forskning, informasjon og opplæring.

Hva er demens?
Demens er en fellesbenevnelse for flere hjernesykdommer som oftest opptrer i høy alder og fører til en kognitiv svikt. Den vanligste formen er Alzheimers sykdom. Demens kan ramme helt ned i 50-årsalderen, og fører gjerne til hukommelsessvikt, personlighetsendringer, sviktende taleevne, angst og depresjoner.

Demenssyke er den største pasientgruppen i kommunehelsetjenesten, og man regner med at 70 000 i Norge har demens.

Les mer om tv-aksjonen på www.tvaksjonen.no, www.blimed.no, www.giverstafett.no eller på facebook.

 

Denne artikkelen er i kategorien Diakoni, Gudstjenesteliv.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *