Gå årets viktigste søndagstur!

Bara'a har flyktet fra Syria med sine fire søsken. Og med bare ett års skolegang hjemmefra, underviste hun andre barn i flyktningleiren nær Beirut mens de ventet på ordentlig skole. (Foto: Maria Korkunc/Red Cross)

Bara’a har flyktet fra Syria med sine fire søsken. Og med bare ett års skolegang hjemmefra, underviste hun andre barn i flyktningleiren nær Beirut mens de ventet på ordentlig skole. (Foto: Maria Korkunc/Red Cross)

Hver kveld legger millioner av mennesker seg, fanget i krig, uten vann, mat, trygghet og et helsetilbud. Gjennom TV-aksjonen kan få livsviktig hjelp fram til mennesker som kjemper for å overleve bak frontlinjene. Som bøssebærer gjør du en forskjell.


I Syria er forholdene for de sivile nå verre enn noensinne. Antallet som behøver nødhjelp og helsehjelp, antallet som er alvorlig såret og antallet som er drept blir bare større og større. Tre av fire syrere lever i dag i fattigdom. Seks millioner av disse er barn. 70 prosent har ikke tilgang på rent vann. Den fem og et halvt år lange krigen betyr at mange barn ikke har opplevd noe annet enn krig. Tallene er enorme, lidelsene er uendelige, men vi må aldri slutte å bry oss.

Nettverk forsterker
TV-aksjonen i år går til Røde Kors. Det unike med Røde Kors er nettverket de har, verden over, av frivillige. Mennesker som uten vederlag jobber, ofte dag og natt, for å hjelpe andre i sine nærområder. I Syria er denne innsatsen forbundet med stor risiko. Det er ikke lenge siden en nødhjelpskolonne på vei inn til beleirede områder av Aleppo ble angrepet, og bombing av skoler og sykehus skjer stikk i strid med internasjonal humanitærrett.

Flere frivillige
Over 60 frivillige fra Syria Røde Halvmåne har blitt drept så langt i krigen, mens de, godt merket, har forsøkt å få mat, vann og medisiner fram til de som trenger det mest. Til tross for dette, blir antall frivillige som stiller opp flere og flere. Det er klart de er redde og det er klart at de kjenner frykt, men gjennom hvert liv de redder finner de motet og håpet de trenger.

Hjelp til 2 000 000 mennesker
TV-aksjonen skal gi over to millioner mennesker livsviktig hjelp, i Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Mennesker som lever i områder med krig og konflikt skal få mat, rent vann, mobile helseklinikker, protesebehandling til mineofre og opplæring i førstehjelp. Noen av midlene vil også gå til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. I dette arbeidet er det også behov for nordmenn som vil gi av sin tid og vise raushet og åpenhet ovenfor mennesker som har flyktet fra krig og vold.

Delta ved å gå og å gi
Det er mye kraft og stolthet å hente i det store løftet som TV-aksjonen er.  Vi ser at vi klarer å hjelpe mange, hver time og hver dag, takket være denne dugnaden.
Søndag 23.oktober håper vi mange griper sjansen og blir med. Vi trenger 100 000 bøssebærere den dagen. Det er de gode gjerninger som redder verden, så la oss gå sammen om å få hjelpen helt frem.

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Diakoni, Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid og tagget , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *