Forbønn for Irak

De forfulgte i Irak trenger både forbønn og nødhjelp, her representert ved flyktninger i Dohuk i Irak. (Foto: ankawa.com, Det lutherske verdensforbund.)

De forfulgte i Irak trenger både forbønn og nødhjelp, her representert ved flyktninger i Dohuk i Irak. (Foto: ankawa.com, Det lutherske verdensforbund.)

Preses Helga Haugland Byfuglien oppfordrer alle menigheter tilknyttet Den norske kirke til å be for de som nå forfølges av ekstremistiske  IS.

IS (Islamsk stat) har i lengre tid tatt kontroll over stadig flere områder i Nord-Irak og Syria. Den ekstremistiske grupperingen forfølger mennesker på grunn av sin tro eller fordi de tilhører en utsatt gruppe. De ulike sunnimuslimske gruppene i IS slår svært hardt ned på både kristne, yezidier og andre religiøse minoriteter. Sjiaer, som tallmessig er i majoritet, blir også slått ned på som avvikere, vranglærere og vantro. IS er en trussel mot alle som ikke underkaster seg deres styre og autoritet, politisk eller religiøst. Bevegelsen bruker svært brutale virkemidler, og det rapporteres om at ofrene får valget mellom å konvertere, flykte eller dø.

Haugland Byfuglien uttrykker dyp sorg over den fortvilte situasjonen som nå utspiller seg i områder der IS opererer. Hun kommer med en sterk oppfordring til menighetene tilknyttet Den norske kirke om å benytte gudstjenester og møter i tiden fremover til å be for religiøse minoriteter og utsatte grupper som forfølges.

Preses Helga Haugland  Byfuglien.

Preses Helga Haugland Byfuglien.

– Vi må særskilt be for de kristne menighetene og for at våre trossøsken finner trøst og mot midt i fortvilelsen. Vi må kjenne på og dele deres lidelse som lemmer på det samme Kristi legeme som den verdensvide kirke er, sier Haugland Byfuglien.

 

 

Eksempler på bønner som kan lastes ned og tas i bruk finnes her:

Bønn om fred i Irak og Syria fra Stefanusalliansen

Bønn for forfulgte og forfølgere (skrevet av domprost i Bodø, Elin Vangen)

Store Gud, du som kan skape av intet – vi ber deg: skap fred og håp der det intet finnes!
Jesus Kristus, du som gikk gjennom mørket – vi ber deg: let etter mennesker i mørke, og led dem til lys!
Barmhjertige Gud, du som ikke kjenner grenser – vi ber deg: la din Ånd hvile over alle lidende mennesker.

Bønn for de forfulgte i Irak (skrevet av domprost i Bodø, Elin Vangen)

Gode Gud, du som ser menneskenes ferd – vær hos de forfulgte i Irak.
Gi styrke til dem som jages og plages. Reis opp ledere som kan være til hjelp, og skape forandring. Skap lengsel etter fred og rettferd. Vi legger vår fortvilelse fram for deg, og ber deg: hjelp oss å være søsken.
Vi ber i Jesu navn,
Amen.

 

 

Denne artikkelen er i kategorien Kommunikasjonsarbeid.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *