Felleskirkelig bønn for Syria

Mer enn en million mennesker har flyktet fra det krigsherjede Syria. Bibelselskapene hjelper flyktningene og fortsetter sitt arbeid inne i landet. Generalsekretæren i Det syriske Bibelselskapet oppfordrer oss om å være med i bønn om fred og forsoning. (Foto: www.bibel.no)

Lørdag 11. mai samles syriske kristne til bønn og faste, for å be om fred i landet. Det norske bibelselskap oppfordrer alle norske menigheter om spesiell forbønn for Syria søndag, 12. mai.

George Andrea, generalsekretær i Det syriske bibelselskapet, oppfordrer alle til å stå sammen med syriske kristne i bønn om fred og forsoning i landet.

Den felleskirkelige markeringen skjer uken etter at påskehøytiden ble avsluttet i de ortodokse kirkene. George Andrea forteller at mange søkte til kirkene:

– Midt i borgerkrigen i Syria lever de syriske kirkene. Mange er rammet. Samtidig arbeider kirkene for å spre Guds ord, som gir håp, trøst og mot midt i det som av mange oppleves som en umulig situasjon. Den ortodokse kirken har nettopp avsluttet påskefeiringen, og mange søkte til kirkene, på tross av grusomme volds- og stridshandlinger.

Lørdag 11. mai skal alle kristne i Syria samles til faste- og bønnedag for fred. Utfordringen fra George Andrea videreformidles av Det norske bibelselskap, som har nær kontakt med Bibelselskapet i Syria.

– De syriske kristne utfordrer oss til å stå sammen med dem i faste og bønn. Dette kan gjøres på flere måter: Man kan samles i hjemmene, på bedehuset og i kirkene, for å lese nyheter fra Syria og for å be for alle som bor i landet, og for våre kristne søsken. Man kan også lese bibelmisjonsleder Bernt Greger Olsens blogg om Syria på Bibelselskapets nettside og be der man er, heter det i en pressemelding fra Det norske bibelselskap.

 

 

 

Denne artikkelen er i kategorien Diakoni, Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Økumenikk.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *