Fasteaksjonsinnspurt

 

Bli med og bidra i årets fasteaksjonsinnspurt! (Foto: Kirkens Nødhjelp)

Bli med og bidra i årets fasteaksjonsinnspurt! (Foto: Kirkens Nødhjelp)

Nå er det ikke lenge til kirker og menighetshus syder av aktivitet. Konfirmanter og voksne bøssebærere tar tydelig del i kirkens diakonale oppdrag og går fra dør til dør for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid.

Med Kirkens Nødhjelps fasteaksjon, 6. – 8. april, viser 1200 menigheter over hele landet at kirken står i et internasjonalt diakonalt oppdrag. Her gjør vi handling og bønn til ett i fastetiden. Slik vi leser det i Jesaja 58, 6-7 «Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker, å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus.»

Kirkene i Norge eier Kirkens Nødhjelp. I fastetiden jobber menighetene i Norge og Kirkens Nødhjelp sammen mot et større mål. Menighetene samler inn penger i lokalmiljøet, Kirkens Nødhjelp sikrer at pengene kommer frem til dem som trenger det mest. Når vi går sammen om større oppgaver, da kan store ting skje. Det har historien lært oss.

Tips på tampen
Her er noen gode råd i arbeidet frem mot aksjonsdagen:

Jakten på gullbilletten
Mange konfirmanter deltar på fasteaksjonen. Dette er kanskje deres første møte med en innsamlingsdugnad og deres første oppdrag knyttet til internasjonal diakoni. Derfor vil vi gjerne at de lykkes.

Jakten på gullbilletten er et enkelt verktøy som kan gjøre opplevelsen med bøssa mer spennende. Mer informasjon finnes på lenka nederst i teksten. Lokale varianter og naborivalisering kan være et godt alternativ.

Voksne bøssebærere
Det er viktig å sørge for at alle mennesker som bor innenfor menighetens sogn får anledning til å gi penger på bøssa. Inviter derfor flere voksne og flere grupper i menighetene til å bli med på innsamlingen, både til å dekke opp alle rodene menigheten har ansvar for og til å gå sammen med konfirmantene. Det bygger fellesskap, skaper trygghet og gir mer penger i bøssa.

Organisering på aksjonsdagen
Det er mye som skal klaffe når bøssebærerne skal ut. Kirkeansatte og frivillige gjør en stor jobb. Best mulig forberedelse kan sikre at ansatte og frivillige som organiserer aksjonen, og ikke minst bøssebærerne som deltar, sitter igjen med en god opplevelse av både gjennomføring og resultat.

For konkrete råd og tips, se lenke lenger ned.

Synlighet
Det er stadig flere som ikke har kontanter hjemme. Derfor er det ekstra viktig å bruke alle kanaler til å fortelle at bøssebærerne kommer. Lokalavisene er ekstra viktig. Her er det mulig både å tipse om saker som gir redaksjonell omtale og å spørre om gratis annonseplass. På www.fasteaksjonen.no finner du ferdigskrevne pressemeldinger og leserinnlegg som du bare kan laste ned, skrive under og sende inn til avisen. Les mer i lenka under.

Lykke til med årets aksjon!

Konkrete råd og tips
Gullbilletten
Materiell til bruk i årets fasteaksjon (klikk på den grå knappen som heter synlighet)

 

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Diakoni, Forbruk og rettferd, Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid og tagget , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *