Fasteaksjon i år

Aksjonsleder Elisabeth Meyer-Eriksen håper på stort engasjement og penger i bøssene i fastetida. (Foto: Kirkens Nødhjelp/Hege Kristin Ulvin)

Aksjonsleder Elisabeth Meyer-Eriksen håper på stort engasjement og penger i bøssene i fastetida. (Foto: Kirkens Nødhjelp/Hege Kristin Ulvin)

Kirkens Nødhjelp er godt i gang med fasteaksjonen i år. De oppfordrer til å gjøre dagen til en festdag i menigheten i år!

– Få med alle, oppfordrer aksjonsleder Elisabeth Meyer-Eriksen.

Det nærmer seg fastetid, og både i Kirkens Nødhjelp og i mange menigheter jobbes det nå for fullt med å forberede årets store fellesløft: Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2016.

Vann i katastrofen
Som i 2015, er temaet for fasteaksjonen «I kriser er vann kritisk». I fokus står Kirkens Nødhjelps vannarbeid i katastrofer, og hvordan klimaendringene skaper flere og verre katastrofer.

Temaet har ikke blitt mindre aktuelt gjennom året som har gått. Det er nå flere store katastrofer i verden enn noen gang, og flyktningkrisen har gjort at lidelsene også har rykket nærmere oss her hjemme i Norge.

– Skaperverket trues av menneskeskapte katastrofer på flere måter, og det er verdens fattigste som blir hardest rammet. Det siste året har Kirkens Nødhjelp gitt rent vann til blant andre flyktninger i Sør-Sudan, Nord-Irak og Syria, flomofre i Malawi og jordskjelvrammede i Nepal. Fasteaksjonen er en avgjørende årsak til at vi klarer å handle raskt når katastrofen rammer, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Et fellesløft
Fasteaksjonsleder Elisabeth Meyer-Eriksen oppfordrer menigheten til å engasjere både store og små i fasteaksjonen.

– Flere har gode erfaringer med å gjøre aksjonsdagen til en festdag for hele menigheten, hvor flere generasjoner står sammen om det fellesløftet fasteaksjonen er, sier Meyer-Eriksen.

De fleste bøssebærerne er konfirmanter, men for å nå alle husstander, er det viktig at også de voksne bidrar.

– Konfirmantene er fortsatt bærebjelken i fasteaksjonen, men det er viktig for de unge bøssebærerne å ha hele menigheten i ryggen. Det er veldig positivt om flere voksne vil gå med bøsse sammen med de flotte konfirmantene, sier fasteaksjonslederen.

Superhelter
Kirkens Nødhjelp har i år videreutviklet fjorårets barnekonsept «Superhelt».

– Dette materiellet er spesialutviklet for barn og barnefamilier, og kan brukes hjemme og i barnegrupper. Tanken er at dette kan være til inspirasjon gjennom hele fastetiden. Som superhelter kan barna virkelig være med på å gjøre en forskjell, sier aksjonsleder Elisabeth Meyer-Eriksen.

I tillegg kan hun røpe at en helt nyskrevet sang lanseres like før fastetiden.

– To kjente artister har spilt inn en låt til Kirkens Nødhjelp, og den vil også kunne brukes av menighetene. Sangen er kjempefin, og vil bidra til å gjøre fasteaksjonen enda mer synlig. Her er det bare å vente i spenning, avslutter Meyer-Eriksen.

Mer om fasteaksjonen her:

 

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Forbruk og rettferd, Internasjonalt og tagget , , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *