Ekstraordinær støtte til ELCJHL

Fra den økumeniske bønneuka for kristen enhet i 2012. (Foto: LCJHL)

Fra den økumeniske bønneuka for kristen enhet i 2012. (Foto: LCJHL)

ELCJHL er  forkortelsen for The Evangelical Lutheran Church in Jordan and the Holy Land. Den kristne kirken i Midtøsten opplever en håpløshet og trenger støtte.

Fra Den norske kirkes ledelse går det nå ut oppfordring til menighetene om et ekstraordinært offer til Den evangelisk-lutherske kirke i Jordan og Det hellige land.

– Sommerens tragiske krig i Gaza, den spente situasjonen i Øst-Jerusalem og mangelen på håpstegn når det gjelder politiske løsninger, gjør at situasjonen nå oppleves som desperat for palestinerne. Flere kirkemedlemmer planlegger å forlate landet, og kirken klarer snart ikke lenger å opprettholde sin tilstedeværelse og arbeid i Det hellige land uten støtte utenfra.

Situasjonen er nå så alvorlig at kirken må selge eiendom for å overleve. Den lutherske kirken har akutt behov for vår forbønn og økonomiske støtte! heter det i et ebrev som ble sendt til menighetene 20. oktober.

Den evangelisk lutherske kirke i Jordan og Det hellige land sendte nylig et brev til sine samarbeidspartnere, deriblant Den norske kirke, hvor man innstendig ba om støtte. Flere steder i Midtøsten står gamle kristne lokalsamfunn i fare for å forsvinne. I Jesu fødeby, som har hatt en stor kristen befolkning, forlater nå kristen ungdom hjembyen og drar til Vesten for å skaffe seg utdanning, arbeid og bedre levekår.

Den norske kirkes lutherske søsterkirke i Jordan og Det hellige land har nå bare omkring 2000 medlemmer, fordelt på seks menigheter.

Både menigheter og private gaver kan overføres til Kirkerådets konto 8276 01 00362 innen 10. desember, og dette vil overføres til Den evangelisk lutherske kirke i Jordan og Det hellige land.

 

Denne artikkelen er i kategorien Gudstjenesteliv, Internasjonalt, Kommunikasjonsarbeid, Økumenikk og tagget , , , .

En kommentar til Ekstraordinær støtte til ELCJHL

  1. Ellinor Kolstad sier:

    Har i svært lang tid brent for de kristne i Midtøsten. Men hjelper det at vi støtter dem økonomisk og moralsk når Israels Venner gjør alt for å få dem ut? Forslag?
    Uansett, alle gode ønsker for dette viktige arbeidet.
    Beste hilsen
    Ellinor Kolstad

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *