Digital salmedatabase

I Tananger kirke i Stavanger er det lett å følge med på gudstjenestens gang og sang på to lerret ved alteret. (Foto: Arne E. Sæther)

I Tananger kirke i Stavanger er det lett å følge med på gudstjenestens gang og sang på to lerret ved alteret. (Foto: Arne E. Sæther)


Salmebøker er en naturlig og nødvendig del av vårt kirkeliv. Bøkene viser bredden i salmeskatten, de gir informasjon om de ulike salmene, og de er et viktige kulturbærere. Andre ganger er rett og slett salmer projisert på vegg best.

Særlig moderne kirker bruker digitale løsninger for å lose menigheten gjennom gudstjenesten. Her er ofte kirkerommet utformet med større flater og mulighet til å bruke veggene som informasjonstavler gode. Digitale løsninger kan føre til løftet blikk og tilsvarende menighetssang.

Med Norsk salmebok 2013 følger også en digital salmedatabase. Her er salmene tilrettelagt for storskjermvisning og papirutskrift. Den nye databasen har noter og det er også ulike måter å vise tekst sammen med noter på. Databasen inneholder langt flere salmer enn de som står i N13, og gir tilgang til ulike lydfiler av alle salmene i Norsk salmebok 2013.

Kirkerådet er redaktør for salmedatabasen, og den er utviklet av Eide forlag – i likhet med N13.

Bokkjøp gir billigere database
Menigheter som ønsker abonnement på salmebokdatabasen, får 75 prosent rabatt på prisen når man kjøper salmebøker til snittbesøk i sin kirke.

Her er priseksempler på tenkte menigheter i størrelse S, M og L:
Small: 25 besøkende i snitt og under 10 gudstjenester i året – 439 kroner (570 før rabatt)
Medium: 75 besøkende i snitt og 40 gudstjenester i året – 920 kroner (2495 før rabatt)Large: 170 besøkende i snitt og 70 gudstjenester – 1926 kroner (6520 før rabatt)

Se nærmere på løsningen og test den ut her.

 

Denne artikkelen er i kategorien Gudstenestereform, Gudstjenesteliv, Kirkemusikk og tagget , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *