Diakonikonferanse: Ung og perfekt

ung_perfekt_586Den store Diakonikonferansen arrangeres 22.-23. oktober. Tema er viktig og i tiden: Ung og perfekt. Stedet er Diakonhjemmets høgskole i Oslo.

Ungdommer i dag er pliktoppfyllende, oppfører seg ordentlig, er glad i å være hjemme og de ruser seg mindre. Likevel sliter mange med sin psykiske helse. De er utslitt, stresset, strever med alle kravene og vender opprøret inn mot seg selv på ulikt vis (UngData 2013). Hver femte student har psykiske problemer, og en fersk undersøkelse viser at tre av fire barn på barnevernsinstitusjon har en psykisk lidelse.

Vellykket, men så vanskelig
Diakonikonferansen 2015 Ung og perfekt spør hva er det med vår kultur i vår tid som skaper så stort press og gjør de unge så sårbare? Vi ser på sosiale mediers rolle i dette, utfordringer med spiseforstyrrelser og avhengighetsproblemer, ekstremisme og overgrep. Hvordan kan vi aktivt handle som samfunn og kirke, hjelpe og forebygge utenforskap og psykiske helseplager blant unge i dag?

Finn Skårderud, Elisabeth Staksrud, Inga Marte Thorkildsen og Kirkens Sosialtjeneste Kalfaret Behandlingssenter er blant foredragsholderne.
For fullstendig program og påmelding, gå inn på hjemmesiden for Diakonikonferansen

Du kan laste ned teksten i denne artikkelen her.

Diakoniprisen 2015
Diakoniprisen 2015 deles ut på konferansen 23.oktober. Den er et samarbeid mellom Kirkens Sosialtjeneste og Det Norske Diakonforbund. Kandidater til prisen er tiltak som utmerker seg ved sin nyvinnende kreativitet, lange holdbarhet eller store rekkevidde innen diakonalt arbeid.

Har du forslag til kandidater?
Send det med begrunnelse til diakonforbundet@diakonforbundet.no innen 15.september. 

Arrangører av Diakonikonferansen er Stiftelsen Kirkens Sosialtjeneste,  Det teologiske menighetsfakultetet, Høyskolen Diakonova, Diakonhjemmet Høgskole og Kirkerådet.

 

Denne artikkelen er i kategorien Barn og unge, Diakoni, Kommunikasjonsarbeid.

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *