Nytt om flyktningsituasjonen

viogdeandre_586Nytt undervisningsmateriell om fordommer og fremmedfrykt er utarbeidet – til bruk for alle, men særlig rettet mot konfirmanter.

Materiellet ble lansert under Kirkemøtet i Trondheim, torsdag 7. april. Les mer om det her.

Mennesker på flukt fra krigen i Syria har nådd Norge. Mange lurer på hvordan man på best mulig måte kan hjelpe. På denne kirkeaktuelt-siden finnes ulikt ressursmateriell som kan hjelpe kirkelig ansatte med å navigere i hva som gjøres, hvor man kan bidra og ulike ressurser til bruk i det daglige arbeidet og i gudstjenestelivet. Siden oppdateres jevnlig og vil alltid ligge høyt oppe på kirkeaktuelt.nos forside. Det nyeste stoffet vil alltid legges øverst i lenkesamlingene, eller merkes med publiseringsdato.

Oppdatert informasjon om asylprosessen
Informasjon til Den norske kirke fra Justisdepartementet om asylprosessene (publisert 19. september)
Asylfeltet på 1-2-3 (informasjonsside fra NOAS)
Statistikk og analyse om asylfeltet (informasjon fra UDI)
Slik håndterer UDI asylsituasjonen (informasjon fra UDI)

Nytt masterstudium (publisert 19. august)
På VID i Trondheim er det nye studiet Faith and religion in work with migrants nå på plass. Her vil det være fokus på tro og religion som dimensjon i arbeidet med flyktninger og migranter. Søknadsfrist for studiet er 1. september.

Du kan bidra!
Alle menigheter fikk i oktober 2015 brev fra Kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen. Oppfordringen er klar – ta ansvar og bistå i vår tids største flyktningstrøm. Brevet fra Kirkerådets direktør finner du her.

Ressursmateriell og studiestøtte fra K-stud (publisert 12. januar)

  • Dåpsmateriell på arabisk og engelsk. Materiellet er utarbeidet av Geir Sakseid, som tidligere var misjonær i Midtøsten
  • Kristelig studieforbund har utviklet ressursmateriellet «På vei mot et inkluderende samfunn», her gis konkrete tips til hvordan vi kan lykkes med gjensidig inkuldering i våre fellesskap.
    Ressursside for samtaleopplegg for flerkulturelle grupper.
  • Norskkurs for innvandrere (i 2014 ble det avholdt 135 kurs for nesten 1000 deltakere med innvandrerbakgrunn) kan også få tilskudd fra K-stud, mer informasjon her
  • I tillegg finnes en rekke ordinære studiegrupper og kurs der man kan utvikle ny kunnskap på tvers av kulturer, fordommer brytes ned og nye vennskap knyttes.
    K-studs hjemmeside finner du her
Fra flerkulturelt dameklubb på Gran på Hadeland - der tradisjoner overføres til nye venner. (Foto: Ruth Kari Sørumshagen)

Fra flerkulturelt dameklubb på Gran på Hadeland – der tradisjoner overføres til nye venner. (Foto: Ruth Kari Sørumshagen)

Flerspråklige ressurser til bruk i gudstjenesten (publisert 11. desember)

Praktiske tips
Det finnes en rekke ressurssider med tips og veiledning for både medlemmer og menigheter.

Hva brukes pengene til?
Innsamlede midler kommer til stor nytte, du kan lese mer om dette her:

Oppfordring fra Norges kristne råd om konkret handling (publisert 1. desember)

Uttalelser
Representanter fra ulike organer innen Den norske kirke har uttalt seg offentlig om sitasjonen. Et utvalg av uttalelsene finner du her:

Kronikker
I tillegg til uttalelser og deltakelse i ulike debatt- og nyhetsfora er det også skrevet noen kronikker som peker på kirkens engasjement.

 

Denne artikkelen er i kategorien Diakoni, Gudstjenesteliv, Internasjonalt og tagget , , .

En kommentar til Nytt om flyktningsituasjonen

  1. Tilbaketråkk: Vellykket flyktningkonferanse |

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *