Alle ansatte på Kirkebakken

Hva med å feire Kirkebakken med kake? (Foto: Kirkerådet)

Hva med å feire Kirkebakken med kake? (Foto: Kirkerådet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det tar bare noen måneder, så får alle ansatte i Den norske kirke brukertilgang til Kirkebakken, vårt felles intranett.

I dag er alle bispedømmer, alle proster, en rekke store og små fellesråd, Kirkerådet og KA på Kirkebakken. Men om noen måneder er altså alle fellesrådsansatte og prester også med. Ansatte i hvert et sokn er invitert inn.

For faktum er – et intranett fungerer optimalt først når alle er med.

–    Kirkebakken er et flott ressurssted der vi  finner hverandre, du kan slå opp i nyttige håndbøker, du finner planverktøy, og ikke minst – her kan du opprette samhandlingsrom for å forenkle samarbeid på tvers. Våre arbeidsressurser blir samlet på et felles og lett tilgjengelig sted. På Kirkebakken finner vi også lokale, regionale og nasjonale nyheter og vi kan gi raske meldinger til alle – uten å bruke epost, sier Ingeborg Dybvig, kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet.

Like rundt svingen
– Vi kommer tilbake med mer konkret informasjon om når alle får brukertilgangen. Det går i disse dager ut et brev til fellesrådene med nærmere forklaring om hva som må gjøres lokalt.  Alle nye på Kirkebakken vil ha tilgang til intranettet i ett år, helt gratis. Brukertilgangen inkluderer ikke publiseringsløsning for kirken.no, som mange menigheter nå bruker.

Når alle kommer på Kirkebakken vil både kirkeaktuelt.no og gammel.kirken.no stenges. Vi kommer tilbake med mer nøyaktig dato om når dette skjer.

Velkommen til alle!

Denne artikkelen er i kategorien Kirkeordning, Kommunikasjonsarbeid og tagget , , .

9 kommentarer til Alle ansatte på Kirkebakken

 1. Eva Dahl sier:

  Kjære dere,
  Det er greit at alle ansatte får et felles «intranett» med navnet «Kirkebakken,» men kirkebakken var jo stedet hvor ALLE, dvs. menigheten fikk opplysningene kunngjort. Før kunne vi kjøpe «Årbok for Den norske kirke,» men hva gjør kirkemedlemmer som gjerne vil følge med og ikke minst vite hvilke prester og proster som er hvor? For oss i Engen kloster er slike opplysninger til støtte for vår bønn for kirken, men vi er ikke «ansatte. Hva gjør vi da?»
  Hilsen sr. Eva
  Diakonisseklosteret Engen
  2847 Kolbu

 2. Eva Dahl sier:

  PS Jeg ser at kirkeaktuelt.no og kirken.no skal stenges.
  Hva kommer i stedet?

 3. Siv Thompson sier:

  Hei!

  Det stemmer at kirkeaktuelt.no skal stenges. Når alle ansatte kommer på intranettet Kirkebakken, vil det ikke være samme behov for kirkeaktuelt.no, og sånn det er i dag, blir det mye dobbeltpublisering til publikum – som er stort sett det samme begge steder.

  De fellesrådene som betaler for Kirkebakken, eller som velger å fortsette med det, nå som alle får testet ut det nye verktøyet i ett år, vil kunne betale for eksterne brukere. Mitt forslag er at dere tar kontakt med fellesrådet Kolbu ligger under, altså Østre Toten, og gjør en avtale der, slik at også dere kan være på intranettet.

  Det er heldigvis ikke riktig som du skriver at kirken.no stenges. Det er gammel.kirken.no som forsvinner, og den siden har ikke vært oppdatert på to år. Gammel.kirken.no er den gamle hjemmesiden til Den norske kirke, og den ble avløst av nye kirken.no for et par år siden. På dagens kirken.no kan man blant annet søke seg fram til alle menigheter, og via deres hjemmeside se hvem som jobber der, slik du etterspør. Alle fellesråd er jo ansvarlig for sin egen hjemmeside, men vårt ønske og mål er at alle enheter i Dnk har samme preg og oppsett på sine hjemmesider, slik at det hele er gjenkjennelig og brukervennlig for våre nær fire millioner medlemmer.

  Takk for deres bønner for kirken og de ansatte, jeg håper vi fortsatt er tilgjengelige for dere med informasjon i kanaler som jeg har beskrevet over.

  Vennlig hilsen Siv Thompson, redaktør kirkeaktuelt.no og Kirkebakken

 4. Tilbaketråkk: Stadig flere på Kirkebakken |

 5. magnhild landrø sier:

  Hva med frivilliges tilgang? Og da tenker jeg ikke bare på de som er valgte i ulike kirkelige sammenhenger, men også frivillige som jobber i ulike kirkelige aktiviteter: med barn/unge/diakoni/media/komiteer etc
  Magnhild Landrø
  – alltid nysgjerrig på kirkens ulike informasjonskanaler

  • Siv Thompson sier:

   Hei Magnhild, beklager at du får sent svar.
   Alle fellesråd kan kjøpe tilgang til sine frivillige, for en rimelig penge. Hør med ditt fellesråd om dette er aktuelt i ditt tilfelle.

   Siv Thompson, redaktør kirkeaktuelt.no og Kirkebakken

 6. Tilbaketråkk: Stadig flere ser IKT-fordeler |

 7. Johnny Hagen sier:

  Hei Siv
  Det er nå nesten 3 måneder siden vi fikk beskjed om at Kirkebakken skulle åpnes for oss ansatte «i løpet av noen måneder». Er det mulig å si noe om forventet oppstart?

  • Redaksjonen sier:

   Hei, har dere bestilt tilgang etter oppskrift i brevet som er omtalt og ligger i artikkelen over?
   Hvis dere ikke har bestilt, er det bare å gjøre det så snart som mulig, så tar det noe tid før alt er på plass. Kirkepartner ordner dette og kan si noe om framdrift.
   Hvis dere allerede har besilt, men fortsatt venter, foreslår jeg at dere kontakter Kirkepartner på post@kirkepartner.no, eller dere kan ringe på 23 08 18 00. Si fra til meg om det ikke ordner seg, sett meg gjerne i kopi; st362@kirken.no

   Siv Thompson, redaktør kirkeaktuelt.no og Kirkebakken

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *