Adventskalenderen «I de dager…»

Forfatter Jon Fosse. Foto: Tom A. Kolstad/Samlaget

Forfatter Jon Fosse. Foto: Tom A. Kolstad/Samlaget

Flere av Norges fremste forfattere bidrar med nyskrevne julefortellinger i årets adventskalender «I de dager…» på kirken.no.

I adventskalenderens første luke, den 1. desember, finner vi årets vinner av Nordisk Råds litteraturpris, Jon Fosse. Han har skrevet en eksklusiv adventstekst kalt for «Ein
vinterdag».

Tar utgangspunkt i juleevangeliet

Vi spurte 24 av Norges fremste forfattere om å skrive adventstekster inspirert av  juleevangeliet. Blant bidragsyterne finner vi Gaute Heivoll, Ruth Lillegraven, Rune Christiansen, Gro Dahle, Lars Petter Sveen og Kari Bremnes.

«Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle innskrives i manntall.» Slik starter juleevangeliet – fortellingen om Jesu fødsel i Lukas-evangeliet.

Vi ønsker å løfte frem juleevangeliet, det skrevne ordet, og julens budskap gjennom å la kritikerroste og prisbelønte forfattere ta utgangspunkt i teksten og skrive sine egne versjoner, refleksjoner, tanker og assosiasjoner.

Resultatet har blitt til 24 nydelige tekster, med varme, omsorg, humor og overraskelser.

Hver dag fra 1. til 24. desember publiserer vi en helt nyskrevet juletekst i adventskalenderen «I de dager…» på kirken.no.

Tekstene skal høsten 2016 utgis som en antologi i bokform på Verbum forlag.

Denne artikkelen er i kategorien Kommunikasjonsarbeid, Kultur og tagget , , , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *