7000.000.000.000 kroner

seddel_586Hvor ville du investert 7000 milliarder kroner? I fastetiden kan du bli klimamillionær gjennom Kirkens Nødhjelps og Changemakers påvirkningskampanje.

Vi er nå inne i fastetiden. Fasten gir rom for bønn og hjelper oss å løfte blikket, møte våre medmennesker og spørre hva vi kan gjøre for hverandre. I denne fastetiden utfordrer Kirkens Nødhjelp til engasjement for mennesker som er rammet av klimakatastrofer, og for å gjøre noe med årsakene til klimaendringene.

Hva velger du?
Oljefondet, som tilhører det norske folk, er nå så stort at dersom man delte det likt på alle ville det blitt godt over én million på hver. På sett og vis er vi dermed millionærer hele gjengen. Så er spørsmålet – hvor ville du investert din million dersom du fikk velge helt fritt?

1,4 milliarder mennesker mangler tilgang til elektrisitet. Samtidig som energibehovet går opp, må klimautslippene ned. Den eneste løsningen på dette er en kjempesatsing på fornybar energi – spesielt i fattige land. Denne våren skal politikerne diskutere om oljefondet får investere mer i fornybar energi, men for øyeblikket er de veldig i tvil. Du kan bidra til å overbevise dem.

Derfor trenger vi så mange klimamillionærer som mulig. På den måten kan vi gi politikerne klar beskjed om at en større del av oljefondet må investeres i det som løser klimaproblemene – ikke det som skaper dem.

Bli klimamillionær du også!

Les mer om kampanjen og skriv under her: https://www.kirkensnodhjelp.no/klima 

Denne artikkelen er i kategorien Diakoni, Forbruk og rettferd, Internasjonalt og tagget , .

Si din mening

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *